Про компанію   |   Доставка   |   Оплата   |   Гарантія і сервіс   |   Повернення   |   Контакти Акції   |   Розпродаж   |   Хіти   |   Блог RU | UA
«Фуд-Сервіс» — харчове обладнання
Професійне харчове обладнання:
(067) 500-43-27    (097) 141-50-50
(063) 341-50-50    (099) 141-50-50
0сума: 0 грнтоварівКошик
Київ, вул. П.Шутова 9а, оф. 124
знайти
Комерційна пропозиція (0)
Переглянуті товари (0)
Список порівняння (0)

Огляд професійних вафельниць

Огляд професійних вафельниць
20 Квітня 2020 - 22:04 Переглядів: 3436

Для урізноманітнення власного меню закладам часом доводиться йти на експерименти, щоб виділитися серед конкурентів. Вафлі можна перетворити на справжню гастрономічну спокусу - їх можна подавати в якості сніданку, готувати з ними приголомшливі десерти або ж оформляти як вуличну їжу - смачно, яскраво і зручно.
Для початку, вафлі бувають різних видів: об'ємні бельгійські, плоскі тонкі вафлі, фігурні - у вигляді рибок, ялинок, горішків, вафлі з сосискою (корн-дог), а також хіт-продажів - гонконгські вафлі.
А що вже говорити про способи подачі - тут точно є де застосувати творчий підхід!
Отже  ідея додати в меню кондитерської, ресторану, кафе або невеликої точки фаст-фуд вафлі дуже перспективна.
Нижче читайте наш огляд комерційних вафельниць, доступних на українському ринку обладнання.
 
Принцип роботи вафельниці простий: на робочу поверхню наливається заздалегідь підготовлене рідке тісто, пристрій закривається на кілька хвилин, а після закінчення процесу виймається готовий випечений продукт. За допомогою сучасних вафельниць можна готувати вафельні заготовки самих різних форм.
Тому, перш ніж придбати вафельницю, перше, що необхідно - це визначитися, які вафлі ви хотіли б робити.
 
Основні типи вафельниць
 
Найбільшу популярність у світі здобули бельгійські вафлі. За класичним рецептом вони готуються з використанням дріжджів і збитих білків. Легкі і пухнасті, частіше прямокутні, мають глибокі комірки. Такі глибокі пустоти роблять бельгійську вафлю ідеальним десертом, так як в них може поміститися велика кількість начинки - це може бути шоколадний сироп, збиті вершки, морозиво, мед або джем і т.д.
В кулінарному середовищі існує також поняття американські або "звичайні" вафлі. На відміну від бельгійських, такі вафлі більш тонкі і хрусткі, для приготування тіста використовується розпушувач, вони мають менш глибокий малюнок і можуть використовуватися як елемент сендвіча, що складніше зробити з пишними бельгійськими.
У свою чергу бельгійські вафлі мають окремий підвид - льєжські вафлі.
Льєжські вафлі - це старовинні бельгійські ласощі, в класичному рецепті приготовані з дріжджового тіста і крупного  "перлинного" цукру.
 
Перлинний цукор, так звана цукрова крупка, - термостабільний білий цукор, карамелізований цукор, популярний в Європі. Кристали цукру спресовуються, утворюючи великі цукрові шматки, які не розчиняються у випічці.
 
Цукор в складі тіста надає вафлі власну природну солодкість і характерний карамельний смак - можна не додавати начинок. Льєжські вафлі м'якіші, солодші і важчі, ніж типові бельгійські (брюссельські) вафлі.
 
Заглибившись у відмінності рецептур і подач об'ємних вафель можна виділити також віденські вафлі. Їх не віднести до традиційних бельгійських, так як вони можуть випікатися круглими або, наприклад, у вигляді сердечок, і при цьому вони досить пишні, щоб назвати їх американськими.
Якщо звернутися до обладнання для всіх перерахованих вище видів вафель, то такі вафельниці будуть класифіковані як вафельниці для бельгійських або об'ємних вафель.
 
Далі розглянемо типи вафельниць для фігурних вафель.
Вафлі у вигляді стаканчика-рибки мають порожнисту структуру і подаються як десерт з наповненням фруктами, джемом, вершками або шоколадом. Такі вафлі - "тайякі" - прийшли до нас з Японії. Класичні японські тайякі випікаються у вигляді рибки з начинкою, яка викладається безпосередньо в тісто. Це печиво з вафельного тіста з різними наповнювачами - дуже популярні ласощі по всій Японії.
 
Також це може бути спеціальна вафельниця з формами у вигляді ялинок, які для подачі насаджуються на шпажку. У такому виконанні вафля дуже оригінальна і зручна, виключає контакт з руками. Дуже добре підходить для торгових точок з вуличною їжею.
Такий же принцип і у вафель "корн-дог". Це сосиска на паличці, яка покрита хрустким шаром вафельного тіста. Зазвичай в рецептурі тіста для корн-догів застосовується кукурудзяне борошно.
 
Або ще один популярний тип вафельниць - так звана горішниця, де комірки в робочих поверхнях нагадують форму половинки горішка. Скріпивши такі половинки за допомогою начинки, отримаєте знайоме з дитинства печиво.
Устаткування для фігурних вафель відрізняється формою матриці для продукту, принцип роботи в них подібний.
 
А ось інший тип вафель красномовно говорить про своє походження - гонконгські.
Цей десерт особливо популярний в фаст-фуді Гонконгу. Гонконгські вафлі ще можна зустріти під назвою Egg waffles (яєчні) або Bubble waffles (пузирчасті).
Гонконгські вафельниці дуже популярні останнім часом, так як дозволяють приготувати яскравий оригінальний десерт - вафлю подають у вигляді конуса з найрізноманітнішими начинками - морозиво, збиті вершки, фрукти, ягоди, всілякі соуси, причому не обов'язково солодкі. А в комірки-бульбашки в якості начинки до тіста помістити шоколадне драже, горіхи або ягоди! Нехай ваша фантазія не знає меж - можна сервірувати гонконгівську вафлю на найвимогливіший смак.
 
Окремо слід виділити пристрої, що працюють за таким же принципом як вафельниці для фігурних вафель - наприклад, апарат для оладок (або панкейків) або апарат для випікання донатсів.
 
Тонкі вафлі готуються на вафельницяхю з квадратним малюнком на матрицях, при цьому їх комірки неглибокі. Мета - приготувати тонку хрустку вафлю, яку можна згорнути в ріжок для морозива або зробити заготовку - вафельний корж для торта. Тісто при цьому готується більш рідке, в порівнянні з об'ємними вафлями. Вафельниці для тонких вафель можуть мати прямокутну або круглу робочу поверхню.
 
Важливі критерії для вибору вафельниці
 
Визначившись з типом вафель можна підходити безпосередньо до вибору професійної вафельниці.
Виділимо основні критерії для вибору:

  • продуктивність апарата

Залежить від потужності обладнання та обсягу разового завантаження. Вафельниці для об'ємних вафель дозволяють випікати в середньому до 80 вафель на годину. Час випікання брюссельських вафель - 2-3 хвилини.
При цьому тонка вафля для морозива готується ще швидше - всього за 25 секунд.
Потужність обладнання залежить безпосередньо від кількості постів: для однопостових це 1,0-2,5 кВт, для двохпостових - 3,0-3,2 кВт. Кожен пост управляється автономно, можна відключити робочий пост, який в даний момент не використовується, для економії електроенергії.

  •  матеріали

Робочі поверхні зазвичай виготовляють з чавуну.
Це міцний довговічний матеріал, довго нагрівається, але добре утримує температуру, важкий - тому збільшує загальну вагу устаткування
Робочі поверхні можуть бути статично встановленими або змінними.
Корпус вафельниці  виготовляють з нержавіючої сталі.

  • покриття робочих поверхонь

Вафельниці з тефлоновим покриттям робочих поверхонь мають високі антипригарні характеристики, але вимагають ретельного догляду з метою уникнення пошкоджень.
Існують також вафельниці з керамічним покриттям поверхні - мають високу вартість, бояться перепадів температур, але при цьому більш екологічні, так як покриття нейтральне і не вступає в реакцію з продуктом. Найчастіше застосовуються в вафельницях для домашнього використання.

  • елементи управління

Терморегулятор для встановлення необхідної температури. Експерти сходяться на думці, що найважливішим фактором при виборі вафельниці є рівномірний нагрів.
Якісний термостат підтримує потрібний режим і захищає від перегріву.
Наявність таймера оптимізує роботу з апаратом.
Індикатор нагріву сигналізує про готовність обладнання до роботи, дозволяє контролювати температуру випікання.
Є моделі зі звуковим сигналом, що повідомляє, що вафлі вже готові.

  • виконання і аксесуари

Важливо, щоб пластикові елементи пристрою були термостойкими.
Ручки повинні бути зручними і виготовлені з теплоізоляційного матеріалу.
Типовий дизайн вафельниці - у вигляді розкладачки. Так печуть прямокутні або квадратні вафлі. Вафельниці з круглими робочими поверхнями можуть мати конструкцію, що обертається.
Поворотний механізм в таких моделях дозволяє обертати вафельницю навколо своєї вісі для більш рівномірного розподілу тіста.
Вафельниці можуть оснащуватися знімними піддонами для крихт, а також додатковими аксесуарами - спеціальним конусом для формування стаканчика з тонких вафель, або щітками для очищення, а також вилками для вилучення вафлі з апарату.
 
Огляд моделей
 
Ми вивчили відгуки експертів і покупців для визначення найкращих вафельниць, які ви можете купити в різних цінових категоріях для будь-яких типів вафель.
Основні гравці на ринку - китайські виробники, які на одному виробництві часто випускають вафельниці для різних брендів. Також і більшість європейських торгових марок мають власні виробничі потужності в Китаї. Тому почнемо наш огляд з вафельниці, яка випускається на заводі у Франції, від виробника, що заслужено вважається одним з кращих на ринку комерційного харчового обладнання.

1.Професійна вафельниця для брюссельських вафель Roller Grill GES 10

Професійна електрична вафельниця GES10 оснащена чавунною прес-формою з 2 відділеннями, які мають рельєф у вигляді великих квадратів (3 х 5) для випічки 2 бельгійських вафель. 2 хрусткі вафлі випікаються за температури  230 °C протягом 3 хвилин, тобто 60 брюссельських вафель на годину.
Робочі пластини вафельниці зафіксовані, необхідності в провертанні немає. Потужності вафельниці достатньо для відмінною прожарювання.
Професійна вафельниця Roller Grill GES 10 призначена для приготування свіжих вафель, також може використовуватися для розігріву заморожених, попередньо спечених вафель.
Дана професійна вафельница призначена для інтенсивного використання.
Запатентований піддон з нержавіючої сталі, розташований навколо нижньої пластини вафельниці, збирає надлишки тіста і таким чином полегшує очистку.
Вафельниця оснащена терморегулятором 0-300 °C, світловими індикаторами, таймером.
До комплекту поставки входить виделка для вилучення продукту, щітка для очищення поверхонь.



2.Вафельниця однопостова HENDI 212103

Вафельниця HENDI 212103 випускається з 1-єю парою робочих поверхонь, з квадратними коміркамии (4х6) для випічки 2 льежських вафель. Час приготування 2-4 хвилини в залежності від складу тіста.
Робочі поверхні з чавуну з антипригарним покриттям.
Терморегулятор з плавним регулюванням температури (0-300 С). Індикатор нагріву. Передбачена кнопка скидання (запобіжник від перегріву) - розташована на нижній частині корпусу.
Вафельниця HENDI 212103 оснащена знімним піддоном для видалення надлишків тіста. Ручки виконані з термостійкого матеріалу.
Поставляється в комплекті з виделкою для вафель. Користувачі відзначають хорошу якість матеріалів і зручність у використанні.



3.Вафельниця бельгійська GoodFood WB1SA

Вафельниці випускаються на китайському виробництві, мають прямокутні форми на 2 вафлі 170х105мм з осередками 4х6 клітин. Корпус вафельниці GoodFood WB1SA виготовлений з нержавіючої сталі.
Робоча поверхня з антипригарним покриттям. Нагрівання здійснюється одночасно зверху і знизу. Терморегулятор 50-300 С. Стійка основа.



4.Вафельниця для корн-догів Airhot WS-1
 

Вафельниця AIRHOT WS-1 призначена для приготування корн-догів - фігурних вафель на паличці (5 шт.)
При бажанні можна використовувати різні начинки - сир, бекон, або просто запікати сосиски в вафлі.
Корпус з нержавіючої сталі, робочі поверхні - чавун з антипригарним покриттям. Модель оснащена терморегулятором і електронним таймером. Час приготування вафель - 2-3 хвилини.



5.Вафельниця для тонких вафель і стаканів Frosty XG-02
 
Вафельниця двухпостова Frosty XG-02 призначена для випікання тонких вафель. Такі вафлі можна використовувати як елемент вафельних тортів або ж робити з них конусні стаканчики для морозива. Робочі пластини виконані у вигляді чавунних кіл з покриттям діаметром 210 мм з малюнком - квадрат 7х7 мм.
Апарат Frosty XG-02 оснащений терморегулятором 0-250 С і таймером для кожного з постів, тобто управління прес-формами - автономне.




6.Вафельниця гонконгська GoodFood WB-1HK
 
Вафельниця GoodFood WB-1HK призначена для випічки гонконгських вафель, які можна подавати як самостійне блюдо або сервірувати з різноманітними начинками і топпінгами. Робочі поверхні з антипригарним покриттям, поворотний механізм, зручні для захоплення дерев'яні ручки. Прес-форма має об'ємну пузирчату форму на 30 осередків.
 
Мінуси китайських вафельниць за інтенсивної експлуатації - це вихід з ладу термостатів, нерівномірний розподіл тепла нагрівальними елементами, руйнування тефлонового шару поверхонь. Незважаючи на досить невисоку вартість апарату, заміна тефлонових поверхонь обійдеться в половину вартості нової вафельниці. На жаль, на українському ринку немає альтернативного обладнання надійної якості європейського виробництва, розрахованого на тривалу експлуатацію. Через те, що апарати, випущені в Китаї, пропонуються за досить низькими цінами, є сенс придбати для торгової точки резервний апарат, яким можна оперативно замінити пристрій, що вийшов з ладу.
У будь-якому випадку, інвестуючи в вафельницу GoodFood WB-1HK, будьте впевнені, свою вартість вона окупить.
Урізноманітніть меню всілякими начинками, готуйте вафлі з шоколадним тістом і незвичайними топпінгами, тримайте на торговій точці запасний апарат - і гарантовано отримаєте очікуваний прибуток, так як в сезон за поки ще новим для нашого ринку продуктом вишикуються черги.
 




7. Вафельниця Silver 2137

 

 

Вафельниця турецького виробництва Silver 2137 призначена для випікання вафель у формі сердечок. Робоча поверхня розділена на 5 сегментів (70х80 мм кожний). Модель оснащена терморегулятором до +300 градусів.

 

 

Корпус вафельниці виготовлений з нержавіючої сталі, робоча поверхня - з чавуну.





8. Вафельниця для випічки горішків GoodFood WB30N

Вафельниці GoodFood WB30N мають прямокутні форми на 30 осередків у вигляді половинок горішків розмірів 34х26мм. Корпус виготовлений з нержавіючої сталі. Робоча поверхня з антипригарним покриттям. Нагрівання здійснюється одночасно зверху і знизу. Терморегулятор 50-300 С, вбудований таймер.

 

 

 

Великий асортимент вафельниць різних типів дозволяє зробити вибір в залежності від уподобань і цілей покупця. Сподіваємося, наш огляд допоможе придбати оптимальне обладнання для вашого бізнесу.

 

 

 

Більше моделей дивіться в каталозі професійних вафельниць на нашому сайті.

В якості корисної інформації пропонуємо вам рецепти тіста для вафель на основі рекомендацій від виробника Roller Grill.
 
<Здесь будет блок товаров>

 

 

Популярні товари
  Доставка в межах України: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницьких, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Чернівці
Пищевое оборудование

м.Київ, вул. П.Шутова 9а, оф. 124
Пн-Пт. 9.00-18.00
Сб-Нд. вихідні
 
info@food-service.com.ua

Технологічне та барне обладнання:
(044) 223-67-28;   (097) 141-50-50;   (099) 141-50-50

Фризери для морозива та кавомашини:
(044) 383-12-60;  (097) 141-50-50

Великогабаритне холодильне обладнання:
(044) 223-67-28;  (099) 141-50-50


Автор текстів - компанія «ФУД-СЕРВІС»