В підприємствах громадського харчування, згідно з нормами СЕС, проблема відходів вирішується організацією спеціального приміщення для їх зберігання (в ідеалі в холодильній камері або холодильній шафі) з подальшим вивезенням - за допомогою як відповідних муніципальних служб, так і приватних компаній.
І зберігання, і вивіз харчових відходів пов'язані з цілою низкою складнощів. По-перше, необхідність вивозити сміття, залучаючи для цього сторонні компанії, що спеціалізуються на перевезені сміття, - це завжди зайві операційні витрати, крім чисто організаційних проблем. По-друге, для харчових відходів обов'язково повинні бути передбачені окремі приміщення і проходи, які не повинні перетинатися з іншими потоками. Це призводить до того, що "під сміття" необхідно виділяти додаткові площі, причому частина з них - це просто транспортні потоки, які додатково використовуватися ніяк не можуть. А площа, особливо в центрі міста, - це гроші, і чималі! Тим часом якщо використовувати спеціальне обладнання для утилізації харчових відходів, скорочуючи їх до мінімуму або навіть повністю від них позбавляючись, можна значно заощадити - і на корисної площі, і безпосередньо скоротивши фінансові витрати.
Пропоновані на сьогоднішній день технічні рішення дозволяють позбавлятися від 90% всіх харчових відходів: по суті, не можна утилізувати на місці тільки тверді відходи і одноразову тару. Таким чином, використання таких технологій дозволить:
— реально скоротити площу приміщення для зберігання сміття;
— на 70-80% скоротити витрати на вивезення харчових відходів;
— значно поліпшити гігієнічний стан виробничих приміщень, а отже - полегшити взаємовідношення з СЕС.
Для цих цілей можна використовувати спеціальний прилад - Утилізатор (диспоузер). Утилізатор призначений для застосування на комерційних об'єктах з різним навантаженням за кількістю утилізованих харчових відходів:
Магазини, бари сендвіч і піци, ресторани швидкого харчування, кухні офісних приміщень, овочеві магазини та магазини делікатесів, невеличкі готелі, продуктові магазини.
Подібним чином можна позбутися практично всіх харчових відходів, включаючи яєчну шкаралупу, шкірку і серцевину фруктів, курячі та невеликі свинячі або яловичі кістки, залишки їжі, не кажучи вже про кавунові кірки, рибу, очистках овочів.
Подрібнювачі харчових відходів прості і легкі в установці. Вони розроблені таким чином, що підходять практично для кожної раковини, будь вона нової чи старої моделі. Якщо все ж з'являються проблеми з установкою, то використовують передбачені на цей випадок спеціальні перехідники та додаткові трубки. Досвід показує, що подрібнювач, додаючи трохи ваги на мийку, не викликає її деформації. Крім того, він не займає багато місця.
Якщо ви вирішили назавжди позбутися від сміттєвого відра і обзавестися диспоузером, то залишається лише вибрати модель з тих, що представлені на нашому ринку. Чим вони відрізняються один від одного? Перш за все, потужністю, об'ємом камери що перемелює, розмірами, рівнем шуму і способом подрібнення відходів. Тому, вибираючи диспоузер, потрібно визначитися в перевазі одних параметрів іншим.
Якщо Ви хочете придбати обладнання для утилізації відходів, телефонуйте 383-12-60, 8 (067) 500-43-27.