Обладнання фаст-фуд в ресторанах швидкого харчування
Словосполучення "фаст-фуд" з'явилося в нашому лексиконі відносно недавно, але заклади подібного роду вже міцно увійшли в наш побут. Які, на вашу думку, основні особливості таких закладів? Взагалі-то правильніше називати такі підприємства закладами швидкого обслуговування, але це звучить досить довго. ерш за все фаст-фуди - це такі заклади, в яких можна, по-перше, швидко поїсти, по-друге, за невеликі гроші. Перше досягається за рахунок повного самообслуговування - практично відсутнє в закладах такого роду обслуговування офіціантами. Друге - за рахунок специфічного способу приготування їжі. Як правило, фаст-фуди працюють з використанням напівфабрикатів, остаточна обробка або розігрів яких проводиться безпосередньо перед подачею клієнтові. Для того щоб грамотно визначити, яке обладнання буде потрібно закупити для організації кафе, необхідно ретельно продумати меню. Кафе фаст-фуд відрізняють нескладні рецепти і швидкість їх приготування. Тому краще всього орієнтуватися на овочеві та фруктові салати, хот-доги, бутерброди, овочі і м'ясо-гриль, фруктово-ягідні пюре, морозиво, коктейлі і соки. Для приготування подібних блюд нинішній ринок пропонує широкий асортимент обладнання (овочерізки, мікрохвильові печі, міксери-охолоджувачі, обладнання для хот-догів, грилі та інші).
Можливості заробітку за допомогою обладнання для фаст-фуду
Для того щоб грамотно визначити, яке обладнання потрібно буде закупити для організації кафе, необхідно ретельно продумати меню. Кафе фаст-фуд відрізняють нескладні рецепти і швидкість їх приготування. Тому краще всього орієнтуватися на овочеві та фруктові салати, хот-доги, бутерброди, овочі і м'ясо-гриль, фруктово-ягідні пюре, морозиво, коктейлі і соки. Для приготування подібних блюд нинішній ринок пропонує широкий асортимент обладнання (овочерізки, мікрохвильові печі, міксери-охолоджувачі, обладнання для хот-догів, грилі та інші). Вулична система громадського харчування, незважаючи на свою гадану несерйозність, завжди була прибуткова. До того ж вона проста : отримуєш дозвіл від міської влади, купуєш нескладне, а тому недороге обладнання, яке, за оцінками, навіть при завантаженні в 70% від повної потужності може окупитися за два тижні. з інгредієнтами теж немає проблем – всі вуличні страви готуються максимум з двох-трьох складових. Величезне різноманіття харчового обладнання, що використовується на вулиці, розділимо умовно на три групи. Перша - це найпростіші установки для приготування продукції, які не вимагають спеціального приміщення та інженерних комунікацій. Друга група - обладнання, яке розміщується на автономних пересувних візках і працює від газового балона, до третьої групи належать стаціонарні або пересувні павільйони - міні-кафе, в яких розміщується кілька видів харчового обладнання для фаст-фуду. Майбутнє фаст-фуду, усередненої їжі з фіксованим смаком безхмарно. Якщо буде зберігатися такий ритм життя, значить буде розвиватися і фаст-фуд. Чим поважніша людина, тим менше вона тяжіє до фаст-фуду. В Києві пік популярності продажу обладнання для фаст-фуду і вуличної торгівлі сьогодні вже пройдено. Як свідчать опитування, сучасний представник середнього класу, який бажає швидко перекусити, вважає за краще кафе стаціонарного типу з великим асортиментом пропонованих страв, швидким і якісним обслуговуванням, де можна відпочити за столиком в приємній обстановці. Але Україні в цілому це поки не загрожує. Ще не сформувався середній клас в Києві, який має в своєму розпорядженні час на ходіння в ресторани, фаст-фуд буде жити і перемагати.