Види хот-догів
Американський
|
|
Французьский
|
|
Використовується цільна булка розрізан уздовж.
|
|
Використовується булка с заздалегіть вирізаним отвором
|
Інгрідієнти для приготування
Класична рецептура
Популярні види хот дога на АЗС України
Додаткова начинка і спеціальні соуси
Сир моцарела, цибуля смажена, рукола, сир твердий, помідори, кінза, капуста, солоний огірок, морква, м'ята, смажене яйце і взагалі все, що завгодно. Взагалі можна перетворити приготування хот-дога в творчий процес, вивчивши різноманітність цього виду фаст-фуду в різних країнах світу або створюючи свої особливі рецепти.

Приклади нестандартних рецептур
- пряно-гострий, за мотивами індійських кулінарних пристрастей: молочна сосиска, томатний соус, яблучно-цибулевий чатні, кінза(за бажанням), м'ята. - хот-доги з топленим маслом або оливковою олією з соусами з кураги - з білим вином або на основі вершків з мускатним горіхом
Класична технологія приготування хот-дога
1. 1. Розморожування, робота з сировиною
Як правило основні продукти для приготування сосиски і булочки надходять в замороженому вигляді у вакуумній упаковці. Для тривалого зберігання необхідно використовувати морозильну камеру або скриню.
Термін зберігання нерозкритої упаковки сосисок при температурі -18°С - 270 днів.
Термін зберігання нерозкритою упаковки булочок при температурі -18°С -90 днів.
1. Розморожувати булочки і сосиски слід в окремих ємностях. Роботи орієнтовно на 4 години.
2. Булочка розморожується протягом 1 години при температурі + 23°С і може зберігатися в розморожених вигляді до 24 годин. Повторне заморожування не допускається.
3. Сосиска розморожується протягом 12 годин при температурі + 23°С. Для оптимізації використання сосисок, ми рекомендуємо зберігати невелику частину сосисок в холодильнику при температурі + 2 ... + 4°С. Розморожені сосиски можуть зберігатися до 5 днів в невідкритій упаковці.
Класична технологія приготування хот-дога на грилі
2. Приготування
1. Попередньо розморожені сосиски викладають на
роликовий гриль разігрітий до 150
°С. Час приготування 10-15 хвилин. Після цього необхідно встановити температуру 60
°С для підтримки сосисок в теплому стані. Сосиска не може перебувати на грилі більше 4-5 годин.
2. Розморожена булочка розігрівається за допомогою
притискного гриля протягом 40-45 секунд при температурі 200
°С. Гриль повинен бути попередньо прогрітий.
4. Далі якщо Ви робите французький хот-дог в отвір булки додаються вибрані клієнтом соуси і вставляється сосиска. У разі американського хот-дога - спочатку вкладається сосиска і потім додаються соуси і додаткові інгредієнти.
Орієнтовна калькуляція за інгредієнтами
| Інгредієнт |
Ціна, $ |
| Булочка |
0,13-0,16 |
| Сосиска |
0,25-0,33 |
| Кетчуп 0,5 гр |
0,006 |
| Майонез 0,5гр |
0,008 |
| Гірчиця 0,5 гр |
0,009 |
| Упаковка |
0,006 |
| Салфетки |
0,003 |
| Разом |
0,412-0,522 |
Вартість сосисок в значній мірі залежить від якості і складу сировини. Вартість булочок в середньому рівномірна серед виробників України.
При поточному курсі 27,5 грн./у.о. собівартість готового хот-дога по сировині становить від 11 до 14 грн. На сьогоднішній день реалізуються хот-доги за ціною в середньому 25-30 грн. за хот-дог класичної рецептури, до 40-45 грн. за ексклюзивні рецептури.
Рекомендації і розрахунковий прибуток точки
• Стартовий капітал для покупки устаткування становить від .... до ...
• Мінімальна площа для розміщення торгової точки 6 м.кв.
• Розміщуйте торгові точки в найбільш прохідних місцях. Точка може розташовуватися в торговому центрі, в вуличному МАФі, приміщенні вбудованому в будівлю або торговому причепі.
• Середньостатистична точка може обслужити до 300 клієнтів в день при роботі одного співробітника
• Запропонуйте каву, чай та інші напої для ваших клієнтів і збільште середній чек
• При продажі тільки 100 хот догів в день дохід може скласти в середньому 2500 - 4000 грн. Додатково продаючи напої можна істотно збільшити дохід.
• В даний час успіх торгової точки в чому залежить від свіжості і якості інгредієнтів для приготування хот-дога
Мінімальний набір обладнання №1
Приготування булок і сосисок на пару
Настільний варіант
 |
 |
 |
| Паровий апарат + |
Дозатори + |
підставки для них + |
Переваги:
•компактність
•найменші початкові витрати
|
|
Недоліки:
•Цей вид хот-дога втрачає популярність
•Як правило один вид сосиски в меню
|
Варіант з підлоговим візком
 |
 |
 |
| Пересувний візок + |
Дозатори + |
підставки для них + |
Переваги:
• компактність
• найменші початкові витрати
|
|
Недоліки:
• Цей вид хот-дога втрачає популярність
• Як правило один вид сосиски в меню
|
Мінімальний набір обладнання №2
Приготування булок і сосисок на грилі
Якщо у вас виникли питання по організації бізнесу виробництва хот-догів або підбору обладнання для нього, наші менеджери нададуть вам професійну консультацію.
Деякий перелік необхідного обладнання наведено нижче.
<Тут буде блок товарів>
Авторство на статтю належить компанії Фуд-сервіс.
Копіювання без дозволу автора і посилання на джерело заборонено.