Про компанію   |   Доставка   |   Оплата   |   Гарантія і сервіс   |   Повернення   |   Контакти Акції   |   Розпродаж   |   Хіти   |   Блог RU | UA
«Фуд-Сервіс» — харчове обладнання
Професійне харчове обладнання:
(097) 141-50-50    (063) 341-50-50
(099) 141-50-50    (063) 341-50-50
0сума: 0 грнтоварівКошик
Київ, вул. П.Шутова 9а
знайти
Комерційна пропозиція (0)
Переглянуті товари (1)
Список порівняння (0)

Як правильно вибрати м'ясорубку

Як правильно вибрати м'ясорубку
01 Грудня 2007 - 12:12 Переглядів: 2589

        Вибір м'ясорубки


М'ясорубку слід вибирати відповідно до Ваших технологічних потреб за такими параметрами:

а) потужність м'ясорубки. Великі обсяги переробки вимагають відповідної потужності. Спроба економії обертається частими поломками
і досить дорогим ремонтом, що в підсумку збільшує вартість м'ясорубки до вартості більш потужної, ніж придбана;

б) кількість ножів. Цей параметр впливає на якість кінцевого продукту і продуктивність м'ясорубки.

Існує кілька наборів:

- класичний (шнек, односторонній ніж, решітка) - підходить для невеликих закладів;

- половина унгера (шнек, підрізний ніж, двосторонній ніж, решітка) - цілком підходить для різних закладів;

- повний унгер (шнек, підрізний ніж, двосторонній ніж, решітка велика, двосторонній ніж, решітка дрібна) - підходить для магазинів, які торгують фаршем власного приготування, або досить великим організаціям громадського харчування. Дозволяє за один прохід отримувати необхідне подрібнення в залежності від діаметра отворів встановлених решіток.

За існуючими сьогодні нормам, будь-яке м'ясо для отримання фаршу необхідно переробляти двічі. Якщо на кухні використовується система полуунгера або класичний варіант м'ясорубки, то процес переробки м'яса ускладнюється. У випадку з використанням повного унгера час переробки м'яса скорочується рівно вдвічі.

Який саме варіант вибрати, вирішує вже шеф-кухар і господар закладу (або керівник підприємства). Головним критерієм тут може і повинен стати здоровий глузд. Не варто, в спробі заощадити, купувати обладнання, яке може не впоратися з навантаженням.

Кілька слів про таке поширене обладнання, як універсальні приводи зі змінними насадками (м'ясорубка, овочерізка, протирання і т.д.). Купівля та використання цих машин на підприємствах громадського харчування (зокрема, використання замість м'ясорубки універсального приводу з насадкою-м'ясорубкою) виправдані тільки при невеликому навантаженні. В іншому випадку гроші будуть витрачені даремно, і вам ще раз доведеться заплатити, але вже щоб придбати професійні, вузькоспеціалізовані машини.

Також необхідно сказати і про якість м'яса, призначеного для переробки в м'ясорубці. Якщо воно повно жилавої тканини або, гірше того, в ньому трапляються дрібні кістки, то в цьому випадку не варто дивуватися не просто зниженню продуктивності м'ясорубки, а й виходу її з ладу. Особливо делікатного поводження вимагають машини зарубіжного виробництва, які спочатку розраховані на подрібнення хорошої вихідної сировини. Вітчизняні м'ясорубки можуть працювати в більш жорстких умовах експлуатації.

Безумовно, сучасні технології в сфері професійного кухонного обладнання дозволяють зробити процес готування комфортним і ефективним. Хороша м'ясорубка при цьому не тільки полегшує роботу обслуговуючого персоналу, а й благотворно впливає на якість страв, пропонованих в меню підприємств громадського харчування.

Авторство на статтю належить порталу food-service.com.ua, копіювання без вказівки на джерело заборонено.

 

Популярні товари
  Доставка в межах України: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницьких, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Чернівці
Пищевое оборудование

м.Київ, вул. П.Шутова 9а
Пн-Пт. 9.00-17.00
Сб-Нд. вихідні
 
info@food-service.com.ua

Фризери для морозива та кавомашини:
(099) 141-50-50  (097) 141-50-50 


Автор текстів - компанія «ФУД-СЕРВІС»