Про компанію   |   Доставка   |   Оплата   |   Гарантія і сервіс   |   Повернення   |   Контакти Акції   |   Розпродаж   |   Хіти   |   Блог RU | UA
«Фуд-Сервіс» — харчове обладнання
Професійне харчове обладнання:
(097) 141-50-50    (063) 341-50-50
(099) 141-50-50    (067) 500-43-27
0сума: 0грнтоварівКошик
Київ, вул. П.Шутова 9а
знайти
Комерційна пропозиція (0)
Переглянуті товари (9)
Список порівняння (0)

Як вибрати кавомолку? Класифікація та рекомендації.

Як вибрати кавомолку? Класифікація та рекомендації.
12 Грудня 2008 - 12:12 Переглядів: 12828

В основі приготування кави лежить принцип вилучення з мелених кавових зерен натуральних ефірних масел (кафеоль). Саме кафеоль надає цьому напою, що бадьорить непорівнянний ні з чим аромат і смак. Професійні кавомолки є саме тим обладнанням, від якого безпосередньо залежить якість приготованої кави. Спочатку для подрібнення зерен кави використовували ступку і товкач, однак процес цей був дуже трудомісткий і не кожному під силу. Щоб полегшити цей процес, і була винайдена ручна кавомолка, обертання дисків або жорен в якій здійснювалося за допомогою важеля. Принцип роботи сучасних кавомолок такий же, а ось час помелу істотно скоротилося завдяки електромотору. Для помелу кави в них використовуються спеціальні жорна: конічні або плоскі. Перший вид - краще, оскільки при подрібненні вони не нагрівають зерна, а отриманий порошок не липне до поверхні жорен.
Весь модельний ряд кавомолок представлений в нашому магазині в розділі «Кавомолки». Кавомолки можна класифікувати наступним чином:
Кавомолки ножового типу (кавомолки ротаційні).
Принцип їх роботи простий - на високій швидкості в ємності обертається металевий ніж, рубає зерна. Помел виходить неоднорідним. Ступінь подрібнення регулюється часом роботи. При тривалому помелі фракція виходить настільки дрібною, що годиться тільки для приготування кави по-східному. Основний недолік таких моделей - це трудність регулювання ступеня помелу, так як він залежить тільки від тривалості процесу. Зате ціни на такі кавомолки низькі, а конструкція їх надійна і проста.

Кавомолки жорнові.

Зерна тут подрібнюються спеціальними жорнами, циліндричної або конічної форм, виготовленими, як правило, з нержавіючої сталі, проте можна зустріти і моделі з жорнами з кераміки. Перевага жорнових кавомолок полягає в їх здатності забезпечувати рівномірний помел, ступінь якого легко регулюється.
Професійні кавомолки мають безліч додаткових можливостей і здатні за один раз перемелювати велику кількість кавових зерен. Вони всі жорнового типу, і частіше за все з плоскими жорнами, діаметр цих жорен і визначає продуктивність апарату. Професійні моделі використовують в ресторанах, кафе, спеціалізованих магазинах. Краще, якщо жорна виготовлені з титановим покриттям.
За типом ножів.
Кавомолки з плоскопаралельними жорнами призначені для використання в закладах з малою або середньою прохідністю. Жорна - плоскі діаметром 50-80 мм, розташовані паралельно, робоча поверхня невелика.


Кавомолки з конічними жорнами призначені для використання в закладах з великою прохідністю. Жорна мають конічну форму діаметром 49-120 мм, вставлені один в інший, мають велику робочу поверхню.
Стандартні (плоскі) ножі слід міняти через кожні 600 кг помелу. Конічні ножі підлягають заміні через кожні 1000 кг помелу. Який тип ножів встановлений в кавомолці, слід дізнатися з інструкції.

У будь-якому випадку ножі підлягають заміні кожен раз при наступних явищах:
а) мелена кава (не менше 50 грам), яка зібралася в нижньому бункері кавомолки, тепла на дотик;
б) жирні крапельки з'являються на піні еспресо (це відбувається, тому що кава була вичавлена, а не перемолота належним чином);
в) кава на вигляд і на дотик нагадує порошкоподібну масу;
г) залишки меленої кави в фільтрі після варіння вологі, навіть якщо використовувалася правильна доза.
За продуктивністю: економічні, малопродуктивні 3 - 9 кг на годину; дорогі, високопродуктивні 20 - 73 кг на годину. Чим більше діаметр жорен, тим вища продуктивність машини.
За швидкістю обертання ротора. Високі обороти (900 -1400 в хвилину) Низькі обороти (400-600 за хвилину). Чим вище швидкість обертання, тим швидше ви отримаєте мелену каву, проте швидкість вище 1000 об/хв може призвести до підгоряння зерен, а це в свою чергу призведе до надмірної гіркоти напою.
По дозуванню меленої кави.
Кавомолки бункерні порційні (з механічним дозатором) використовуються для подрібнення певного сорту кави для певної кавоварки. Ці кавомолки мають бункер, в який проводиться помел зерна, а потім з цього бункера бариста набирає каву в холдер (ріжок) шляхом натискання на спеціальну пелюстку. При кожному натисканні з кавомолки випадає від 5 до 10 грам кави. Зазвичай в бункері для меленої кави встановлений датчик, який вимикає кавомолку, коли бункер повний. Часто на бункері встановлюють механічний або електронний лічильник порцій, який фіксує кількість натиску на пелюстки.





Кавомолки прямого помелу (з дистанційним управлінням дозування). Такі кавомолки теж призначені для дозування кави в холдер (ріжок), але не мають бункера, оскільки помел здійснюється безпосередньо перед використанням кави. Це здійснюється шляхом програмування кількості матеріалу, що подрібнюється каву на порцію. Додатково в цих кавомолках, зазвичай, є функція безперервного помелу, тобто кавомолка подрібнює каву, поки оператор тримає кнопку.








Кавомолки промолочні (під пакет) використовуються для подрібнення великих обсягів, як правило, для продажу меленої кави на вагу. У цих кавомолках подрібнена кава потрапляє через спеціальну трубку безпосередньо в пакет, для кріплення якого на кавомолці передбачена спеціальна прищіпка.










По налаштуванню помелу - міліметрична або мікрометрична. Як правило, сучасні професійні кавомолки мають кілька ступенів помелу (від 6 до 14), так як для приготування різних напоїв потрібні частинки різні за розміром. Рекомендації по настройці помелу професійної кавомолки ви можете отримати тут.



За обсягом бункера для меленої кави:
Від 400 до 1500 г. Якщо витрата кави не надто інтенсивна, велика ємність не потрібна, так як кава буде "видихатися". Якщо ж жорнова кавомолка купується для закладу з великою прохідністю, тоді краще купити кавомолку з великим об'ємом бункера для меленої кави.





Вибираючи професійну кавомолку варто звернути увагу і на додаткові функції такі як: таймер, автоматичне дозування кави, ручне або автоматичне вимикання помелу, наявність і конструкція дозатора подрібненого продукту, захист від перегріву.
Професійні кавомолки різних моделей істотно відрізняються один від одного в ціні. На їх вартість впливають різні фактори: це і дизайн машини, і торгова марка, і її продуктивність, і наявність в конструкції дозатора, а також вид включення (автоматичне або ручне), наявність функції формування кавових таблеток, таймера і інші.
Среди известных брендов можно выделить следующие:
Fiorenzato – італійський бренд, визнаний в кавовому бізнесі як символ якості. Професійні кавомолки цього бренду є неперевершеними з точки зору надійності і зовнішнього вигляду. Macap – італійська компанія, заснована в 1930 році. В даний час кавомолки Macap експортуються більш ніж в півсотні країн, тим самим підтверджуючи свою надійність. Quamar – ще одна італійська компанія, що випускає професійну техніку для підприємств громадського харчування. Простота використання, потужність і надійність техніки є пріоритетним напрямком розвитку цієї торгової марки. Nuova Simonelli — це італійська компанія, створена в далекому 1936 р. Постійне прагнення до досконалості, а також великі інвестиції в нові розробки, привели до високих результатів і показників: бренд став офіційним представником на світовому чемпіонаті бариста, а також отримав престижну нагороду Compasso d'Oro за інновації в дизайні.
 
Авторство на статтю належить Компанії Фуд-Сервіс. При копіюванні посилання на оригінальну статтю обов'язкове.
 
З питання професійного підбору кавомолки, автоматичної кавомашини, рожкової кавомашини для Вашого бізнесу, звертайтеся у відділ продажу:
Тел. (044) 223-67-28
Тел. (097) 141-50-50
Тел. (099) 141-50-50
Тел. (063) 341-50-50
Електронна пошта: info@food-service.com.ua
 
З питань ремонту та обслуговування, для закупівлі запасних частин до кавомолок, автоматичних кавомашин, рожкових кавомашин будь-яких моделей - у сервісний відділ:
Тел. (066) 586-70-14
Тел. (097) 016-13-30
Електронна пошта: service-food@meta.ua
<Тут буде блок товарів>

 

 

Популярні товари
  Доставка в межах України: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницьких, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Чернівці
Пищевое оборудование

м.Київ, вул. П.Шутова 9а
Пн-Пт. 9.00-17.00
Сб-Нд. вихідні
 
info@food-service.com.ua

Фризери для морозива та кавомашини:
(099) 141-50-50  (097) 141-50-50 


Автор текстів - компанія «ФУД-СЕРВІС»