Про компанію   |   Доставка   |   Оплата   |   Гарантія і сервіс   |   Повернення   |   Контакти Акції   |   Розпродаж   |   Хіти   |   Блог RU | UA
«Фуд-Сервіс» — харчове обладнання
Професійне харчове обладнання:
(097) 141-50-50    (063) 341-50-50
(099) 141-50-50    (063) 341-50-50
0сума: 0 грнтоварівКошик
Київ, вул. П.Шутова 9а
знайти
Комерційна пропозиція (0)
Переглянуті товари (0)
Список порівняння (0)

Секрети приготування млинців

Секрети приготування млинців
01 Жовтня 2007 - 12:10 Переглядів: 15016

 Млинці - це в першу чергу дуже смачна страва української національної кухні. Але з кожним роком продаж всіляких млинців, млинців, з начинками і без, в кафе, ресторанах, або просто на вулицях міст стає все більш прибутковим бізнесом.

  При чому вкладення в даний вид бізнесу невеликі - це хороша млинниця, шпатель для млинців та планітарний міксер. Окупаються ці вкладення при правильному підході дуже швидко.

  Тому фахівці нашої компанії із задоволенням поділилися інформацією про те, як правильно організувати такий бізнес, а також рецептами млинців.

       1.Підготовка сировини виробляється згідно з чинними технологічними інструкціями: 
Борошно перед використанням просіюють.
Цукор, сіль попередньо розчиняють, розчин проціджують.
Молоко незбиране проціджують через сито з розміром вічок не більше 1 мм
Яйця курячі перевіряють на свіжість, промивають в ванні спочатку в теплій воді з 1-2% вмістом кальцинованої соди, потім 0,5% розчином хлораміну, після чого обполіскують чистою проточною водою. Морожені яєчні продукти перед використанням розморожують і проціджують через сито.

       2. Приготування тіста 
Для млинців готують рідке прісне тісто на молоці або на молоці з водою. Яйця або меланж, або яєчний порошок, розчинений у воді, сіль і цукор змішують міксером з половиною норми рідини, всипають борошно і продовжують перемішувати до отримання тіста однорідної консистенції. Після цього додають рідину, тісто перемішують, а потім збивають 3-4 хв при мінімальних обертах робочого органу машини. Тісто можна приготувати і іншими способами (див. Корисні поради). Температура тіста повинна бути близько 20°С.

       3. Органолептичні показники якості млинців (млинчикових заготовок) 
Зовнішній вигляд - форма млинців плоска, квадратна. Поверхня гладка, з дрібною рівномірною пористістю, без тріщин, наскрізних отворів і підривів.
Колір оболонки - рівномірний, кремовий з золотистим відтінком.
Запах - приємний, властивий смаженому прісному тісту.
Маса однієї млинцевої заготовки відповідає 50 г.
Відхилення від встановленої маси борошна заготовки безпосередньо після випічки встановлюється по середній масі, отриманій при зважуванні 10 шт, і не повинно перевищувати +/- 5%. Відхилення маси однієї млинцевої заготовки в меншу сторону не повинно перевищувати 5 г..

       4. Корисні поради 
Перш ніж замішувати тісто просійте борошно: це збагатить його киснем і розпушить, в результаті чого млинці вийдуть пишними і м'якими.

Замішуючи тісто, не висипайте борошно в рідину, а навпаки, рідину тонкою цівкою вливайте в борошно. При такому замісі буде менше утворюватися грудок, що заощадить час і зменшить втрати.

Млинці будуть смачнішими і пишнішими, якщо спочатку в тісто покласти жовтки, розтерті з цукром, і лише потім додати збиті в піну білки.

Тісто для млинців при замісі потрібно трохи збивати, враховуючи, що чим краще збите тісто, тим смачніше млинці.

Рослинне (вершкове) масло необхідно вливати в тісто в кінці замісу, інакше знизиться піноутворююча здатність, і тісто буде щільним.

Сіль і цукор можна додати в тісто або у водний розчин, або при розтиранні жовтків, для того, щоб вони рівномірно розподілилися по масі тіста, що замішується.

Для того, щоб випечені млинці були більш солодкими необхідно додати більше цукру, проте потрібно пам'ятати, що від кількості цукру буде залежати колір виробів.
Якщо в тісто додати занадто багато жиру (вершкове, рослинне, топлене масло), млинці будуть щільними і пружними.

Якщо до складу тіста входить сода, то її можна гасити як оцтовою кислотою, так і розчиненою у воді лимонною кислотою, а можна додати ці компоненти в тісто і окремо.
Якщо ж тісто готують на кислому молоці, то соду розводять окремо в воді і додають в тісто при замісі.
Смажте млинці на сильно розігрітій поверхні млинниці, яку попередньо змастіть рослинною олією.
Млинці перевертайте тільки тоді, коли на поверхні з'являться бульбашки, а з нижньої сторони зарум'яниться, при цьому млинці повинні легко відділятися від поверхні. Печіть млинці з одного боку протягом 30 секунд.
Урізноманітнити смак млинців, можна включивши в рецептуру різні смакові добавки (какао-порошок, кориця) і ароматизатори (ванілін, лимон). Млинці можуть подаватися в різному вигляді: складені в 4 або в 8 разів (у вигляді трикутників і хустинок), конвертом, згорнуті трубочкою і т.д.

Дріжджові млинці

Якщо тісто недостатньо забродить, млинці вийдуть прісні, непористі і важкі, а якщо перебродить - кислі і бліді.

Найбільш рихлі і пухкі млинці вийдуть, коли опара замішана на воді. Млинці ж смачніші на молоці.

Коли тісто для млинців підійде, ні в якому разі не мішайте його, а то млинці не будуть пишними. Починати пекти млинці слід негайно ж після підйому тіста. Хороші млинці вийдуть, якщо тісто підійшло не менше ніж в 2-3 рази.

Випечені млинці необхідно обов'язково змащувати вершковим маслом, так як за рахунок своєї пористої структури дріжджові млинці під час смаження втрачають багато вологи.

Також у нас для Вас є маса смачних рецептів для приготування вишуканих млинців. Отримати рецепти можна підписавшись на нашу розсилку   тут.

 

Авторство належить порталу food-service.com.ua, копіювання без вказівки на джерело заборонено.

<Здесь будет блок товаров>

 

Популярні товари
  Доставка в межах України: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницьких, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Чернівці
Пищевое оборудование

м.Київ, вул. П.Шутова 9а
Пн-Пт. 9.00-17.00
Сб-Нд. вихідні
 
info@food-service.com.ua

Фризери для морозива та кавомашини:
(099) 141-50-50  (097) 141-50-50 


Автор текстів - компанія «ФУД-СЕРВІС»