Виходячи з цього, варто звернути увагу на особливості апаратів напівавтоматичного типу:
Типи дискового ножа.
Неможливо якісно обробити одними і тими ж ножами заморожене м'ясо, сир, свіжий хліб і рибу. Наприклад, якщо потрібно нарізати тверді заморожені продукти (м'ясо або напівфабрикати), використовують
слайсер з ножем із загартованої хромованої сталі. Для нарізки ковбаси, шинки, овочів, фруктів і т.п. використовують
слайсери зі стандартним ножем з харчової нержавіючої сталі. У свою чергу для сиру зазвичай використовують
слайсер з так званим тефлоновим ножем. Завдяки тефлоновій кромці такого ножа сир не приліпає до нього. Для нарізки сиру рекомендується використовувати
слайсер з діаметром ножа не менше 250мм. Для зручності нарізки хліба використовують зубчастий ніж. Він дозволяє нарізати однакові рівні скибочки хліба, який при цьому практично не кришиться. Для дрібної риби використовують ніж з дрібними зазубчікамі, що дозволяє з легкістю різати тонкі кістки. Таким чином для більш зручної роботи на
слайсері необхідно врахувати, що для нарізки різних видів продуктів передбачені різні ножі.

Діаметр дискового ножа і регулювання товщини.
Діаметр ріжучого ножа визначається розмірами продукту. Ніж повинен бути більше приблизно на чверть (на 25%). Моделі з ножами 195-275мм рекомендується використовувати в закладах, де продукт не вище 130-206мм відповідно. А моделі
слайсерів з ножами від 275мм до 350мм застосовуються у відділах гастрономії при магазинах, супермаркетах, на підприємствах харчової промисловості, де продукт може бути вище 206мм.
Регулювання товщини нарізки в межах від 1 мм до 16 мм дозволяє розрахувати вихід в грамах будь-якого виду продукту, задаючи для кожного свою товщину.
В основному напівавтоматичні
слайсери мають двигун потужністю від 0.14кВт до 0.33кВт. Чим більше потужність, тим вище продуктивність.
Слайсер потужністю 0.14-0.16кВт відмінно підійде для нарізки ковбаси, шинки, м'ясних рулетів, овочів, фруктів і т.п. Для нарізки великих за розмірами або злегка підморожених продуктів, потрібен більш потужний
слайсер.
Функція охолодження двигуна.
Слайсери (скиборізки) мають високу продуктивність, але при цьому існують обмеження за часом безперервної роботи. Якщо передбачається, що
слайсер буде працювати інтенсивно (протягом 2-х годин безперервно), то найкраще підійде модель
слайсера з примусовим охолодженням двигуна. Такі апарати зазвичай використовують для виробничих цехів. Якщо ж для нарізки продукту буде потрібно не більше 15 хвилин безперервного часу роботи апарату, після чого буде невелика пауза, то варто зупинитися на більш легких і невеликих за габаритами моделях.
Пристрій для заточування ножа.
Заточний пристрій може бути знімним або стаціонарно закріпленим на
слайсері. Два точильних каменя, розташовані по обидва боки ріжучого ножа дозволяють за кілька хвилин самостійно наточити ніж. Для знімного заточуючого пристрою необхідно передбачити додаткове місце зберігання, а стаціонарне - як то кажуть, «завжди під рукою».
Слайсер слід акуратно протирати вологою губкою з миючим засобом (абразивні засоби не підходять).
Підсумок.
Виходячи з перерахованих вище типів і особливостей напівавтоматичних
слайсерів, необхідно визначити для нарізки якого продукту буде використовуватися апарат і які вимоги продуктивності мають бути перед ним, від чого залежить час безперервної роботи
скиборізки.
Досить таки часто при роботі з такими продуктами як ковбаса, сир, шинка, овочі, фрукти і т.п. використовують
слайсери зі стандартним ножем з харчової нержавіючої сталі.
Слайсери з такими ножами найбільш популярні, так як є більш універсальними, практичними у використанні та обслуговуванні. Гідне місце серед таких
слайсерів зайняли моделі торгової марки
Celme. Пропонуємо подивитися про них відео-огляд від Компанії Фуд-Сервіс на нашому
YouTube каналі.
Фахівці Компанії Фуд-Сервіс з радістю допоможуть вибрати і придбати оптимальний варіант виходячи з потреб кожного замовника і особливостей його виробничого процесу.
<Здесь будет блок товаров>