Про компанію   |   Доставка   |   Оплата   |   Гарантія і сервіс   |   Повернення   |   Контакти Акції   |   Розпродаж   |   Хіти   |   Блог RU | UA
«Фуд-Сервіс» — харчове обладнання
Професійне харчове обладнання:
(067) 500-43-27    (097) 141-50-50
(063) 341-50-50    (099) 141-50-50
0сума: 0 грнтоварівКошик
Київ, вул. П.Шутова 9а, оф. 124
знайти
Комерційна пропозиція (0)
Переглянуті товари (0)
Список порівняння (0)

Як вибрати слайсер? Рекомендації по вибору та обслуговуванню.

Як вибрати слайсер? Рекомендації по вибору та обслуговуванню.
29 Лютого 2020 - 21:55 Переглядів: 2643
Вступ.
    Підприємства громадського харчування, ресторани, кафе, їдальні, продуктові магазини і супермаркети, а також цеха по виробництву напівфабрикатів мають постійну потребу в максимальній економії часу і високій якості обслуговування. Для подібного роду закладів виробничий процес не обходиться без такого виду технологічного обладнання як слайсер.
    Назва «слайсер» походить від англійського слова slice - шматочок, скибка. Отже slicer - це пристрій для нарізки скибочок. Їх ще називають скиборізками. Слайсери застосовуються для якісної і найголовніше естетичної нарізки різних видів продуктів. З активним застосуванням слайсерів нарізка рівних тонких скибочок м'яса, шинки, ковбаси, сиру, хліба, овочів і навіть фруктів стала дуже простою і швидкою.
  
Типи слайсерів.
    Слайсери підрозділяються на ручні, напівавтоматичні і автоматичні моделі:

                                                          ручні                                              напівавтоматичні                                          автоматичні
                                     

 
  • Ручний слайсер - повністю механічний апарат, який може підійти для експлуатації в домашніх умовах або в маленьких кафе, їдальнях, ресторанах, де необхідно нарізати продукти, наприклад, для сервірування страв.
  • Напівавтоматичний слайсер - пристрій, в якому обертання дискового ножа відбувається за допомогою електродвигуна, а каретку з продуктом необхідно пересувати вручну. Даний вид слайсерів найбільш активно використовують в кафе, їдальнях, ресторанах, супермаркетах, кейтерінгу, різних продуктових торгових точках.
  • Автоматичний слайсер - пристрій, в якому процес повністю проходить в автоматичному режимі. Такий тип слайсера може бути як з ручною, так і з автоматичною подачею. Автоматичні слайсери ідеально підходить для виробництв, де потрібна щоденна нарізка продуктів у великих кількостях.

Переваги використання слайсера:
  • економія часу;
  • рівні, однакові скибочки нарізаного продукту;
  • можливість скоротити витрати через відсутність відходів;
  • можливість розрахувати кінцевий вихід продукту в нарізаному вигляді.
 
Як вибрати слайсер?
     
    Оскільки найбільш активно в комерційному сегменті використовуються напівавтоматичні слайсери, більш детально це питання розглянемо на прикладі даного типу апаратів.
    Всі професійні напівавтоматичні слайсери мають схожу будову.
 
Конструкція напівавтоматичного слайсера.
 
  1. Упор-штовхач для нарізки продукту.
  2. Направляюча панель.
  3. Дисковий ніж.
  4. Кришка ножа.
  5. Мережевий вимикач.
  6. Регулятор товщини нарізки.
  7. Рухома каретка.
  8. Гвинт кришки ножа.
  9. Заточний пристрій.
    Досить таки поширеною помилкою є вибір слайсера тільки за зовнішнім виглядом і габаритами. Звичайно, це важливий аспект, але не основний.
     
    Вибираючи слайсер потрібно перш за усе відповісти на два стратегічно важливих питання:
  • для нарізки якого продукту буде використовуватися апарат;
  • який час слайсер буде працювати без перерви.
    Виходячи з цього, варто звернути увагу на особливості апаратів напівавтоматичного типу:
  • тип дискового ножа;
  • діаметр дискового ножа;
  • потужність слайсера;
  • функція охолодження двигуна;
  • пристрій для заточування ножа.
Типи дискового ножа.
    Неможливо якісно обробити одними і тими ж ножами заморожене м'ясо, сир, свіжий хліб і рибу. Наприклад, якщо потрібно нарізати тверді заморожені продукти (м'ясо або напівфабрикати), використовують слайсер з ножем із загартованої хромованої сталі. Для нарізки ковбаси, шинки, овочів, фруктів і т.п. використовують слайсери зі стандартним ножем з харчової нержавіючої сталі. У свою чергу для сиру зазвичай використовують слайсер з так званим тефлоновим ножем. Завдяки тефлоновій кромці такого ножа сир не приліпає до нього. Для нарізки сиру рекомендується використовувати слайсер з діаметром ножа не менше 250мм. Для зручності нарізки хліба використовують зубчастий ніж. Він дозволяє нарізати однакові рівні скибочки хліба, який при цьому практично не кришиться. Для дрібної риби використовують ніж з дрібними зазубчікамі, що дозволяє з легкістю різати тонкі кістки. Таким чином для більш зручної роботи на слайсері необхідно врахувати, що для нарізки різних видів продуктів передбачені різні ножі.
Діаметр дискового ножа і регулювання товщини.
    Діаметр ріжучого ножа визначається розмірами продукту. Ніж повинен бути більше приблизно на чверть (на 25%). Моделі з ножами 195-275мм рекомендується використовувати в закладах, де продукт не вище 130-206мм відповідно. А моделі слайсерів з ножами від 275мм до 350мм застосовуються у відділах гастрономії при магазинах, супермаркетах, на підприємствах харчової промисловості, де продукт може бути вище 206мм.
Регулювання товщини нарізки в межах від 1 мм до 16 мм дозволяє розрахувати вихід в грамах будь-якого виду продукту, задаючи для кожного свою товщину.
 
Потужність слайсера.
    В основному напівавтоматичні слайсери мають двигун потужністю від 0.14кВт до 0.33кВт. Чим більше потужність, тим вище продуктивність. Слайсер потужністю 0.14-0.16кВт відмінно підійде для нарізки ковбаси, шинки, м'ясних рулетів, овочів, фруктів і т.п. Для нарізки великих за розмірами або злегка підморожених продуктів, потрібен більш потужний слайсер.
 
Функція охолодження двигуна.
    Слайсери (скиборізки) мають високу продуктивність, але при цьому існують обмеження за часом безперервної роботи. Якщо передбачається, що слайсер буде працювати інтенсивно (протягом 2-х годин безперервно), то найкраще підійде модель слайсера з примусовим охолодженням двигуна. Такі апарати зазвичай використовують для виробничих цехів. Якщо ж для нарізки продукту буде потрібно не більше 15 хвилин безперервного часу роботи апарату, після чого буде невелика пауза, то варто зупинитися на більш легких і невеликих за габаритами моделях.
 
Пристрій для заточування ножа.
    Заточний пристрій може бути знімним або стаціонарно закріпленим на слайсері. Два точильних каменя, розташовані по обидва боки ріжучого ножа дозволяють за кілька хвилин самостійно наточити ніж. Для знімного заточуючого пристрою необхідно передбачити додаткове місце зберігання, а стаціонарне - як то кажуть, «завжди під рукою».
 
Як обслуговувати слайсер?
    Слайсер слід акуратно протирати вологою губкою з миючим засобом (абразивні засоби не підходять).
 
Підсумок.
    Виходячи з перерахованих вище типів і особливостей напівавтоматичних слайсерів, необхідно визначити для нарізки якого продукту буде використовуватися апарат і які вимоги продуктивності мають бути перед ним, від чого залежить час безперервної роботи скиборізки.
    Досить таки часто при роботі з такими продуктами як ковбаса, сир, шинка, овочі, фрукти і т.п. використовують слайсери зі стандартним ножем з харчової нержавіючої сталі. Слайсери з такими ножами найбільш популярні, так як є більш універсальними, практичними у використанні та обслуговуванні. Гідне місце серед таких слайсерів зайняли моделі торгової марки Celme. Пропонуємо подивитися про них відео-огляд від Компанії Фуд-Сервіс на нашому YouTube каналі.
    Фахівці Компанії Фуд-Сервіс з радістю допоможуть вибрати і придбати оптимальний варіант виходячи з потреб кожного замовника і особливостей його виробничого процесу.
<Здесь будет блок товаров>

 

 

Популярні товари
  Доставка в межах України: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницьких, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Чернівці
Пищевое оборудование

м.Київ, вул. П.Шутова 9а, оф. 124
Пн-Пт. 9.00-18.00
Сб-Нд. вихідні
 
info@food-service.com.ua

Технологічне та барне обладнання:
(044) 223-67-28;   (097) 141-50-50;   (099) 141-50-50

Фризери для морозива та кавомашини:
(044) 383-12-60;  (097) 141-50-50

Великогабаритне холодильне обладнання:
(044) 223-67-28;  (099) 141-50-50


Автор текстів - компанія «ФУД-СЕРВІС»