Про компанію   |   Доставка   |   Оплата   |   Гарантія і сервіс   |   Повернення   |   Контакти Акції   |   Розпродаж   |   Хіти   |   Блог RU | UA
«Фуд-Сервіс» — харчове обладнання
Професійне харчове обладнання:
(097) 141-50-50    (063) 341-50-50
(099) 141-50-50    (063) 341-50-50
0сума: 0 грнтоварівКошик
Київ, вул. П.Шутова 9а
знайти
Комерційна пропозиція (0)
Переглянуті товари (0)
Список порівняння (0)

Технічне обслуговування фризерів

Технічне обслуговування фризерів
13 Січня 2008 - 12:01 Переглядів: 6378
 
Фризер - це апарат, призначений для приготування морозива методом охолодження, насичення повітрям, збивання і заморожування рідкої молочної або фруктової суміші.
Фризери для виробництва м'якого морозива дозволяють готувати і реалізовувати готовий продукт безпосередньо на місці продажу. М'яке морозиво по консистенції нагадує крем і значно перевершує по смакових якостях заморожене.
На українському ринку м'якого морозива переважають апарати виробництва таких фірм як Taylor, Elektrofreese (США), Carpigiani , Frigomat (Італія), а також апарати китайських виробників Spaceman і Oceanpower.
На продуктивність фризеру впливають: потужність холодильного агрегату, обсяг циліндру, наявність помпи. Завдяки пристрою примусового нагнітання повітря і прискорення надходження суміші в циліндр фризеру - помпі - морозиво набуває повітряну, кремоподібну консистенцію. Не менш важливою перевагою використання фризеру з помпою є економічна вигідність. Наявність помпи у фрізера дозволяє отримати морозиво зі збитість 80-100%, тоді як без неї - близько 40%. Чим більше повітря в порції, тим вигідніше даний бізнес для власника, що продає морозиво на обсяг.
У процесі роботи фризеру холодильний агрегат виділяє велику кількість тепла, тому для нього велике значення має питання охолодження: повітряне (за допомогою вентилятора) або водяне. В апаратах невеликої продуктивності використовується повітряне охолодження. Для таких апаратів необхідно залишати вільний простір навколо корпусу. Завдяки водяному охолодженню процес приготування морозива супроводжується виділенням меншого тепла і шуму. Водний тип охолодження застосовується на потужних фризерах.
Термін служби фризеру при дотриманні необхідних умов по догляду та обслуговування становить понад 10 років. Щоб апарат прослужив довго, необхідно дотримуватися всіх рекомендацій по експлуатації.
Відповідно до норм СЕС фризер слід мити 1 раз в два дні. Всі порожнини фризеру промивають теплою водою (з додаванням миючих засобів) до тих пір, поки вода, що випливає не буде прозорою. Потім фризер промивають теплим розчином мийних засобів протягом 5-10 хв., при цьому резервуари і всі механічні частини очищають щіткою. Після промивання деталі фризеру, дотичні з морозивом, обробляють дезинфікуючим розчином та промивати чистою водою для видалення залишків миючих і дезінфікуючих засобів. При складанні вузлів фризеру після миття та дезінфекції всі рухомі і ущільнені деталі змащують харчовим вазеліном для запобігання примерзання і передчасного зносу.
При технічному обслуговуванні фризеру перевіряють режим роботи, настройку захисної електроапаратури та приладів автоматики, контролюють стан клинових ременів і при необхідності їх натягають. Осі ходових роликів змащують безкислотним машинним маслом. Перевіряють герметичність холодильної системи, усувають виявлені нещільності і при необхідності дозаправляють холодоагентом. Визначають якість вироблюваного морозива. Якщо воно має занадто м'яку консистенцію, то термореле налаштовують на більш низьку температуру. При твердій консистенції морозива термореле регулюють на більш високу температуру.

Наша компанія пропонує послуги з обслуговування будь-яких об'єктів з виробництва м'якого морозива. Ми розуміємо, що просте обладнання обертається економічними втратами для виробника, тому готові виїхати на виклик.

 

Інші статті по цій темі:

Санітарні норми до виробництва м'якого морозива

Морозиво, сезонний товар?

Який, фризер вибрати?

Заморожене мистецтво

 

Авторство на статтю належить порталу food-service.com.ua, копіювання без вказівки на джерело заборонено.

 

Популярні товари
  Доставка в межах України: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницьких, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Чернівці
Пищевое оборудование

м.Київ, вул. П.Шутова 9а
Пн-Пт. 9.00-17.00
Сб-Нд. вихідні
 
info@food-service.com.ua

Фризери для морозива та кавомашини:
(099) 141-50-50  (097) 141-50-50 


Автор текстів - компанія «ФУД-СЕРВІС»