Про компанію   |   Доставка   |   Оплата   |   Гарантія і сервіс   |   Повернення   |   Контакти Акції   |   Розпродаж   |   Хіти   |   Блог RU | UA
«Фуд-Сервіс» — харчове обладнання
Професійне харчове обладнання:
(067) 500-43-27    (097) 141-50-50
(063) 341-50-50    (099) 141-50-50
0сума: 0 грнтоварівКошик
Київ, вул. П.Шутова 9а, оф. 124
знайти
Комерційна пропозиція (0)
Переглянуті товари (0)
Список порівняння (0)

Області застосування овочерізок ROBOT-COUPE

Області застосування овочерізок ROBOT-COUPE
20 Грудня 2007 - 12:12 Переглядів: 3130

Компанія Robot-Coupe існує з 1960 року і весь цей час спеціалізується на розробці та виробництві професійного електромеханічного кухонного обладнання. Зараз компанія пропонує 8 груп і 70 моделей обладнання для підприємств різних форматів:

·         кафе-барів-бістро-ресторанів-готелів;

·         їдальнях навчальних закладів, підприємств та армії;

·         харчоблоків лікарень і будинків престарілих;

·         невеликих харчових виробництв - м'ясо-ковбасних, плодоовочевих, кондитерських, включаючи виробництво шоколадних виробів;

·         фабрик-кухонь кейтерингових компаній і супермаркетів.

 

Чітко спеціалізуючись в обраній галузі, компанія постійно вдосконалює моделі, розробляє і пропонує ринку новинки та інвестує в розвиток власного виробництва. Основних груп обладнання п'ять: овочерізки, куттери, процесори, Бліксери і ручні міксери.

 

          ОВОЧЕРІЗКИ

 

            У цієї статті ми постараємося допомогти Вам розібратися з можливостями і перевагами овочерізок ROBOT-COUPE

Необхідність в овочерізці виникає при великих обсягах, коли ручна нарізка забирає багато часу. Окупність овочерізки можна порахувати, зіставивши її вартість з витратами на персонал, що забезпечує таку ж продуктивність.

Наприклад, одна людина працюючи в день CL50 45 хвилин (0,75 людино / год) забезпечує таку ж кількість нарізки, яке дають 2 людини, працюючи вручну протягом 2 годин (4 людино / години в день, при щоденній (30 днів, без урахування необхідності вихідних) роботі - це 120 людей/годин на місяць). При зарплаті некваліфікованого персоналу, скажімо, 150 Євро та 60 робочих годин на одну людину в місяць вартість людино / години 2,5 Євро. Таким чином експлуатація 2 осіб на нарізці буде коштувати 2,5х120 = 300 Євро, тоді як робота одного з овочерізкою обійдеться в 2,5х0,75х30 = 56,25 Євро. Економія в місяць 300-56,25 = 243,75 Євро. При вартості CL50 з комплектом дисків 1515 Євро вона окупить себе через 6,5 місяців. При цьому не береться до уваги цілий ряд факторів: необхідність додаткових соціальних відрахувань, вартість спецодягу, інструментів і посуду і врешті-решт банальний дефіцит місця на кухні для роботи кількох людей для ручної нарізки. Устаткування заощадить покупцеві час, місце, гроші і зменшить ризик «людського фактору»!

 

Robot-Coupe є світовим лідером з продажу професійних овочерізок продуктивністю від 40 до 900 кг / год. Компанія пропонує 7 базових моделей, деякі з яких мають різні варіанти комплектації. Моделі розраховані на різну продуктивність, тому відрізняються потужністю, величиною завантажувального отвору, швидкістю, використовуваними матеріалами, конструкцією, кількістю доступних ріжучих дисків. Тому дуже важливо підбирати правильну машину під заданий обсяг денної переробки. Всі моделі (крім, CL60) є машинами періодичної дії і розраховані на щоденну роботу загальною тривалістю близько години в день. При дотриманні цієї рекомендації гарантується багаторічна безперебійна експлуатація.

 

Всі овочерізки мають ряд технічних і конструктивних переваг:

 

  • потужні асинхронні індукційні двигуни мають високий ККД (70%); відсутність тертьових елементів - щіток - позбавляє від необхідності їх періодичної заміни і робить двигуни малошумними, не приводить до інтенсивного нагріву при безперервній роботі, проте, двигуни - вентильовані.
  • Планетарна передача - редуктор з двома шестернями і додатковим зубчастим ременем поверх них. Моделі CL20 и CL25 мають пряму передачу (робочий вал безпосередньо з'єднаний з двигуном).
  • більшість моделей має кілька систем захисту: захист від перегріву ((термодатчик в обмотці двигуна), захист від заклинювання (схема живлення реагує на кидок сили струму в ланцюзі і відключає машину, що в більшості випадків допомагає зберегти двигун.
  • система безпеки відключає машину при спробі відкриття робочого відсіку під час роботи; при відкритті відсіку спрацьовує система примусової зупинки ножа.
  • функція «автопуску» автоматично включає машину після завантаження чергової порції продукту, що збільшує продуктивність при великих обсягах переробки, робить роботу зручніше і збільшує ресурс   кнопок включення/вимикання.
  • використання алюмінієвих і пластикових деталей для робочого відсіку дозволяє забезпечити точність їх зчленування і, як наслідок, якісна нарізка; алюмінієві деталі проходять анодування (утворюється глибока захисна плівка) і дозволені до контакту з харчовими продуктами; для пластикових робочих частин використовується композитний матеріал - волокнистий пластик типу ABS товщиною 3,5 мм (з подібного міцного матеріалу і виготовляються бампери автомобілів); щоб уникнути втрати міцності властивостей не рекомендується мити пластикові частини в посудомийних машинах, якщо використовуються професійні (концентровані) миючі засоби.
  • робочі елементи всіх машин легко знімаються для зручності гігієнічної обробки.
  • леза ріжучих дисків виробляються для Robot-Coupe компанією Sabatier, виготовляє професійні кухонні ножі, з високоякісної нержавіючої сталі.
  • вертикальна подача продукту дозволяє докладати менше зусиль і менше втомлюватися під час роботи; для якісної нарізки багатьох продуктів досить тільки ваги штовхача або ваги руки на штовхачі.
<Тут буде блок товарів>

 

Увага! У будь-яких овочерізок великий тиск на штовхач призводить не до зростання, а до скорочення продуктивності і впливає на ресурс машини, тому що зменшує швидкість обертання ножа і дає додаткове навантаження на двигун.

 

Основні споживчі переваги овочерізок:

 

·         чудову якість нарізки, підтверджене порівняльними тестами з машинами конкурентів.

·         великий вибір типів і розмірів нарізки (до 47 дисків), можливість комбінування деяких дисків; практика показує, що більшості покупців через деякий час потрібні додаткові типи нарізки; компанія постійно розробляє нові диски, виходячи з потреб ринку.

·         не дивлячись на періодичне оновлення моделей, аксесуари і запчастини для старих моделей доступні протягом 15 років після зняття їх з виробництва.

 

Моделі CL20, CL25, CL30. Призначені для невеликих кафе, ресторанів, або столових, де необхідно годувати від 20 до 80 осіб на день. Не дивлячись на те, що в ресторанах все страви йдуть «з під ножа», необхідність однотипної нарізки у великій кількості зазвичай виникає в наступних випадках:

  • коли потрібно годувати власний персонал (офіціанти, кухарі, бармени, охоронці, підсобні робітники, адміністратор, адміністративний персонал, всього може бути більше 20 чоловік);
  • якщо ресторан готує бізнес-ланч або ресторан при готелі готує сніданки для постояльців, особливо у вигляді «шведського столу»;
  • коли ресторан додатково має кулінарію, а також пропонує страви на винос.

Овочерізки CL20 и CL25 можуть мати до 23 дисків, а CL30 дозволяє ще нарізати кубики і фрі двох розмірів.

 

Невеликі закладу дуже часто використовують побутові кухонні процесори для нарізки. Ось кілька негативних моментів такого підходу:

  • побутові кухонні машини конструктивно не призначені для щоденного використання і швидко ламаються;
  • якість нарізки залишає бажати кращого;
  • незручність роботи обумовлено по-перше, маленьким завантажувальним отвором, і по-друге, викидом нарізаного продукту не назовні в приймальну ємність, а в робочий відсік (у вигляді чаші), який моментально наповнюється, що вимагає постійних зупинок машини для його спорожнення;
  • кількість варіантів нарізки дуже обмежена і немає можливості придбати ні додаткові ножі, ні нові замість зношених без покупки нової машини;
  • побутові машини використовують не вентильовані двигуни зі щітками, які швидко нагріваються, не дозволяючи довго працювати і, крім того, досить шумні.

 

Найбільшим попитом користується модель CL50 з продуктивністю (120-250 кг/год, розрахована на підприємства громадського харчування, які обслуговують до 300 осіб в день). Конкуренти, які не спеціалізуються в цій області зазвичай пропонують тільки 1-2 моделі саме середньої продуктивності 100-300 кг/год. У порівнянні з ними модель CL50 має ряд переваг:

  • компактність;
  • велике завантажувальний отвір (за площею та обсягом) дозволяє нарізати великі овочі без необхідності їх попереднього розрізання, а також зробити меншу кількість завантажень, що в цілому дуже економить час при великих обсягах переробки;
  • дозволяє нарізати (в тому числі кубиком) як сирі, так і варені овочі, а також ніжні продукти (помідори, банани, полуницю, диню);
  • швидкість обертання 375 об/хв забезпечує найкраще співвідношення якості і швидкості нарізки (більшість конкурентів використовує меншу швидкість, не забезпечуючи при цьому кращої якості);
  • повна гамма (до 47) ріжучих дисків;
  • простота гігієнічної обробки;
  • підключення 220В (є версія на 380 В, рекомендується для більш інтенсивного навантаження).

Для клієнтів, які бажають суцільнометалеву овочерізку є модель CL50 Ultra. Вона рекомендується в версії 380В.

 

Модель CL52 забезпечує більш високу продуктивність за рахунок потужності двигуна і круглого завантажувального бункера (в два рази більше, ніж в CL50), що дозволяє завантажувати, наприклад, качан капусти середнього розміру цілком.

Модель CL55 з важелем крім більш потужного двигуна і ще більшого круглого бункера має також більш зручний важіль штовхача, що дозволяє менше напружуватися при тривалій роботі. А додаткова швидкість 750 об/хв забезпечує якісну нарізку щільних овочів в два рази швидше.

 

Увага! В CL55 з важелем неможлива нарізка картоплі-фрі.

 

CL55 авто має воронку для безперервної подачі продукту. Це значно підвищує продуктивність (до 700 кг/год), тому що не витрачається час на завантаження нової порції, коли машина простоює. CL55 авто рекомендується для нарізки кубиками, натирання на тертці, нарізки фрі.

 

Увага! В CL55 авто неможливі якісні шинкування капусти або нарізка скибочками.

 

CL55 має додаткові аксесуари: три додаткових бункера з ручною подачею для прямого і похилого нарізання продуктів різного розміру, а також лоток для продуктів, для додаткової зручності роботи з ручною подачею.

 

Овочерізки CL52 и CL55 рекомендується встановлювати на пересувний стенд, що дозволяє розмістити машину на максимально зручній висоті і розмістити прийомну гастроємність.

 

Підлогова овочерізка CL60 – єдина в модельному ряду модель безперервної дії - рекомендується для роботи протягом декількох годин. Вона виконана повністю з нержавіючої сталі (єдина алюмінієва деталь корпусу - кришка робочого відсіку, при цьому бункер автоматичної подачі також з алюмінію), має зручну для роботи висоту завантаження, а також додаткові аксесуари: бункери з трубками для точної прямої або похилої нарізки, візки для прийомних гастроємностей GN1/1 или GN2/1. Дві швидкості нарізки 375 і 750 об/хв. Версія авто з лійкою для безперервної подачі продуктів забезпечує продуктивність до 900 кг/год і розрахована на 3000 і більше порцій. Рекомендації по використанню ручної або автоматичної подачі такі ж як для CL55.

         Весь модельний ряд овочерізок ROBOT-COUPE представлений в нашому магазині. Велика кількість наших клієнтів вже на практиці переконалися в якості і надійності обладнання фірми ROBOT-COUPE. Клієнти після придбання однієї машини, не роздумуючи і не вибираючи серед виробників вже знали, що їм треба при повторній покупці. З моделями овочерізок, їх технічними характеристиками і цінами Ви можете ознайомитися тут.

 

Популярні товари
  Доставка в межах України: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницьких, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Чернівці
Пищевое оборудование

м.Київ, вул. П.Шутова 9а, оф. 124
Пн-Пт. 9.00-18.00
Сб-Нд. вихідні
 
info@food-service.com.ua

Технологічне та барне обладнання:
(044) 223-67-28;   (097) 141-50-50;   (099) 141-50-50

Фризери для морозива та кавомашини:
(044) 383-12-60;  (097) 141-50-50

Великогабаритне холодильне обладнання:
(044) 223-67-28;  (099) 141-50-50


Автор текстів - компанія «ФУД-СЕРВІС»