Про компанію   |   Доставка   |   Оплата   |   Гарантія і сервіс   |   Повернення   |   Контакти Акції   |   Розпродаж   |   Хіти   |   Блог RU | UA
«Фуд-Сервіс» — харчове обладнання
Професійне харчове обладнання:
(067) 500-43-27    (097) 141-50-50
(063) 341-50-50    (099) 141-50-50
0сума: 0 грнтоварівКошик
Київ, вул. П.Шутова 9а, оф. 124
знайти
Комерційна пропозиція (0)
Переглянуті товари (0)
Список порівняння (0)

Класифікація м'ясорубок по типу ножів і решіток.

Класифікація м'ясорубок по типу ножів і решіток.
26 Грудня 2013 - 18:21 Переглядів: 10629
В першу чергу, всі м'ясорубки іноземного виробництва класифікуються по діаметру решіток на 4 номери (TS):
     TS      Діаметр решітки, мм.
8 62
12 70
22 82
32 98

Залежно від комплектації всі електричні м'ясорубки діляться за типом ножів на дві системи: Enterprise і Unger. Система Unger в свою чергу ділиться на дві підсистеми: напів-Unger (Unger 3) і повний Unger (Unger 5).
Нижче розглянемо обидва типи, а також простий спосіб визначення системи.

Система Enterprise - недорога конструкція, знайома всім по побутовим м'ясорубкам, що складається з одностороннього ножа і зовнішньої решітки
В системі ножів Enterprise використовується 2 компонента:
— один односторонній ніж;
— одна решітка з отворами різних діаметрів.
Перевага системи - мінімальне навантаження на двигун, велика продуктивність.
Недоліки - практична неможливість помелу грубого сирого м'яса з наявністю жилок, замороженого м'яса і субпродуктів, неможливість використання при першому помолі дрібних паштетних решіток. Реально ви можете використовувати м'ясорубки з цією ножовою системою тільки для помелу вирізки, риби, вареного м'яса.
М'ясорубки з таким набором ножів підходять для невеликих закладів з невеликою продуктивністю перероблюваного продукту, і за існуючою нормою м'ясо для отримання фаршу необхідно переробляти двічі.

Схема системи Enterprise:  

                          
Ніж системи Enterprise:

                          

В система ножів Unger використовується 3 (полуунгер) або 5 (повний Унгер) компонентів:
— один або два двосторонніх ножа;
— підрізна решітка;
— одна або дві решітки з отворами;

Перевага системи Полуунгер - високий ступінь помелу будь-яких сортів м'яса, можливість використання в якості фінальних паштетних решіток (отвори 2-3 мм) при першому помелі з невеликими обмеженнями. Більш збалансоване навантаження на двигун в процесі експлуатації і менш залежна від типу оброблюваної сировини. Недолік - неможливість використання дрібних решіток при одноразовому помелі деяких особливо грубих сортів сирого м'яса. М'ясорубки з цією системою ножів цілком достатньо для більшості закладів громадського харчування з середньою продуктивністю фаршу.

Полуунгер:

                     
Дорога конструкція, що складається з послідовно встановлених: підрізної решітки - двостороннього ножа - проміжної решітки - двостороннього ножа - фінальної решітки. Полуунгер - конструкція, що складається з підрізної решітки - двостороннього ножа - фінальної решітки.
Перевага системи Унгер - високий ступінь помелу будь-яких сортів м'яса, можливість використання в якості фінальних паштетних решіток (отвори 2-3 мм), що дозволяє за один прохід отримати необхідне подрібнення фаршу. Недолік - велике навантаження на двигун, що знижує редуктор і пов'язані з цим швидкий знос шестерень і перегріви двигуна навіть при короткочасній роботі. Дана система застосовується головним чином в професійному мясоперероблюваному обладнанні, що використовується в великих цехах. Це самий зарекомендований набір ножів, при якому професійна м'ясорубка здатна скоротити час приготування продуктів майже вдвічі.

Схема системи Унгер (Повний Унгер):

                      

Ножі системи Унгер (Полу і Повний):

               Ніж підрізний:                                                         Ніж двосторонній:                                          Ніж зі змінними лезами:
                                                                    


Відмінними рисами обох систем є посадкові отвори ножів: в системі Enterprise посадковий отвір квадратний, в системі Unger - близький до овалу..

   Ніж системи Enterprise:                                      Ніж системи Unger:

                      


 

Популярні товари
  Доставка в межах України: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницьких, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Чернівці
Пищевое оборудование

м.Київ, вул. П.Шутова 9а, оф. 124
Пн-Пт. 9.00-18.00
Сб-Нд. вихідні
 
info@food-service.com.ua

Технологічне та барне обладнання:
(044) 223-67-28;   (097) 141-50-50;   (099) 141-50-50

Фризери для морозива та кавомашини:
(044) 383-12-60;  (097) 141-50-50

Великогабаритне холодильне обладнання:
(044) 223-67-28;  (099) 141-50-50


Автор текстів - компанія «ФУД-СЕРВІС»