Про компанію   |   Доставка   |   Оплата   |   Гарантія і сервіс   |   Повернення   |   Контакти Акції   |   Розпродаж   |   Хіти   |   Блог RU | UA
«Фуд-Сервіс» — харчове обладнання
Професійне харчове обладнання:
(067) 500-43-27    (097) 141-50-50
(063) 341-50-50    (099) 141-50-50
0сума: 0 грнтоварівКошик
Київ, вул. П.Шутова 9а, оф. 124
знайти
Комерційна пропозиція (0)
Переглянуті товари (0)
Список порівняння (0)

Як вибрати професійний кип’ятильник?

Як вибрати професійний кип’ятильник?
20 Січня 2020 - 13:47 Переглядів: 1550
Електрокип’ятильник - це пристрій, призначений для підігріву води до необхідної температури. Професійні кип’ятильники використовують в сферах, де необхідно нагрівати великий об’єм води і побутові  моделі не в змозі задовольнити цю потребу. 
Електрокип’ятильник - незамінне теплове обладнання, яке встановлюють в різноманітних  об’єктах громадського харчування (кафе, барах, ресторанах, їдальнях, кафе і т.п..), в готелях і санаторіях, в школах та дитячих садах, а також в медичних і офісних закладах.
Для того щоб допомогти вам з вибором потрібного електрокип’ятильника, розберемося з його  будовою та типами цього обладнання.
Професійний кип’ятильник представляє собою резервуар для води, оснащений нагрівальними елементами. Ємність кип’ятильника стандартно обладнана краном для видачі рідини, регулятором нагріву, ручками для перенесення та знімною кришкою. На корпусі також  розташований індикатор живлення і нагреву та шкала для контролю рівня рідини.
Деякі моделі також мають в конструкції підставку-краплезбірник.
Матеріал, з якого виготовлений корпус кип’ятильника, - харчова нержавіюча сталь, що відповідає санітарним нормам.
За типами кип’ятильники класифікуються на:
  • Електрокип’ятильники наливного типу.
Наливні кип’ятильники найрозповсюдженіший вибір споживача - прості в експлуатації, мають невисоку вартість та великий вибір моделей. 
Наповнення резервуара водою здійснюється вручну, рівень рідини контролюється візуально за допомогою трубки зі шкалою на корпусі.
Моделі електрокип’ятильників даного типу мобільні та можуть бути встановлені в зручному для споживача місці. Зазвичай працюють від електромережі 220 В.
За допомогою регулятора встановлюється необхідна температура, при досягненні якої прилад переходить в режим підігріву та підтримки заданого параметра.
Пристрій призначений виключно для кип'ятіння і підігріву води, а також приготування глінтвейну в комерційних цілях. Пристрій не підходить для нагріву молока, питного шоколаду та інших напоїв.
  • Електрокип’ятильники проточного типу.
Проточні електрокипятильники постійної дії частіше використовують на підприємствах з великою потребою в гарячій воді  - у великих їдальнях, санаторіях, навчальних закладах. Наповнення водою здійснюється за рахунок підключення до водопроводу. Бак наповнюється, нагрівається ТЕНами до заданої температури. Проточні водонагрівачі споживають більше електроенергії в порівнянні з заливними і часто вимагають підключення до мережі 380 В, що може забезпечити не кожен об'єкт.
Моделі кип'ятильників проточного типу європейських виробників оснащені електронним дисплеєм, прості в управлінні і мають сучасний дизайн.
  • Електрокипятильники гейзерного типу, так звані чаєроздатчики, заварники
Чаєроздатчики або заварники конструктивно відрізняються від класичних водонагрівачів - вони мають всередині резервуара фільтр-сито, куда засипається чайна заварка чи молота кава.
Також ці пристрої мають дві нагрівальні системи: вода, нагріваючись основним теном, закипаючи, піднімається по спеціальній трубці і заварює паром вміст фільтра. Контрольний індикатор сигналізує про готовність напою.
При зниженні температури напою до 85 градусів електрокип'ятильник гейзерного типу включається автоматично. Температуру напою підтримує друга, окрема система підігріву.
Регулятор температури на корпусі не передбачений, включення в роботу здійснюється за допомогою кнопки на корпусі.
Апарати чай-кави найчастіше використовуються в лініях самообслуговування об'єктів харчування, а також в готелях.

 

Сучасні моделі електрокип'ятильників, як правило, оснащені запобіжником від перегріву або «сухого» включення і індикатором рівня води.
На нижній панелі пристрою знаходиться кнопка RESET, яка відключає прилад при перегріванні, забезпечуючи захист від нагрівання порожнього резервуара.
При виборі водонагрівача важливим параметром є будова стінок приладу - він може бути виконаний з однією або двома стінками.
Ми рекомендуємо вибирати кип'ятильники і чаєроздатчики з подвійною стінкою, так як дана конструктивна особливість дозволяє скоротити споживання електроенергії на 20%. Електрокип'ятильник з 2-ма ізольованими стінками має властивості термоса і дозволяє довше зберігати напій із заданою температурою. При цьому корпус такого кип'ятильника буде значно менш гарячим, що безпечніше для експлуатації пристрою.

Обираючи професійний електрокип'ятильник уточнюйте потужність приладу і підключення до мережі - 220В або 380В.
Середній час нагрівання води об'ємом 10 л при потужності електрокип'ятильника 1,3-1,8 кВт становить 30-45 хвилин.
Щодо типів нагрівачів - «сухий» ТЕН довговічніше і безпечніше «мокрого», тому сучасні моделі оснащуються закритими, "сухими" ТЕНами.

 

На прикладі кип'ятильників об’ємом близько 10л проведемо порівняльний аналіз моделей від найпопулярніших на українському ринку брендів:
 
Бренд FROSTY
(Італія)
FROSTY
(Італія)
AIRHOT
(Китай)
Модель FWBD-08B WB-10L WBA-10
Країна виробництва Китай Китай Китай
Об'єм номинальний, л 8 10 10,8
Об'єм корисний, л 7 н/д 10
Потужність, кВт 1,3 2 1,5
Наявність підставки-краплезбірника в комплекті немає немає
Температурний регулятор без цифрової шкали   з цифровою шкалою з цифровою шкалою
Захист від перегреву є немає є
Тип ізоляції 2 стінки 1 стінка 1 стінка
 
Бренд HENDI (Нідерланди) HENDI (Нідерланди) GoodFood (Китай)
Модель 211137 211168 WB08S
Країна виробництва Китай Китай Китай
Об'єм номинальний, л 10 10 10
Об'єм корисний, л 9,5 9 8
Потужність, кВт 1,3 1,3 1,8
Наявність підставки-краплезбірника опція є немає 
Температурний регулятор без цифрової шкали без цифрової шкали з цифровою шкалою
Захист від перегреву є є немає
Тип ізоляції 1 стінка 2 стінки 1 стінка

Порівняльна таблиця апаратів чай-кави:
 
Бренд FROSTY      (Італія)  HURAKAN      (Китай) RAUDER    (Китай) 
Модель CP-10A HKN-PCR10 CP-10A
Країна виробництва Китай Китай Китай
Об'єм номинальний, л 10 10 10
Об'єм корисний, л н/д 6 н/д
Потужність, кВт 1,25 0,95 1,5
Наявність підставки-краплезбірника немає немає немає
Захист від перегреву немає є немає
Тип ізоляції 1 стінка 2 стінки 1 стінка
 
Бренд HENDI (Нідерланди) HENDI (Нідерланди) SARO (Німеччина)
Модель 211328 211359 CAPPONO 100
Країна виробництва Китай Китай Китай
Об'єм номинальний, л 12 12 н/д
Об'єм корисний, л 11 9,5 10,8
Потужність, кВт 1,65 1,65 1,6
Наявність підставки-краплезбірника опція в комплекті немає
Захист від перегреву є є є
Тип ізоляції 1 стінка 2 стінки 2 стінки


Рекомендації з догляду і експлуатації.

  • Для запобігання утворення накипу на стінках резервуара використовуйте очищену воду.
  • Слідкуйте за рівнем води, щоб не нагрівати порожній резервуар. Ніколи не вмикайте пристрій без води в резервуарі.
  • Не наповнюйте пристрій вище максимального рівня, зазначеного на внутрішній стінці резервуара, щоб не допустити розбризкування гарячої води при кипінні.
  • Щоб уникнути опіку парою - не знімайте кришку кип'ятильника під час роботи.
  • Температура поверхонь пристрою під час використання дуже висока. Торкайтеся тільки ручок, перемикача та ручки регулятора температури.
  • Дбайливо поводьтеся при перенесенні і мийці з пластиковими та скляними елементами кип'ятильників - крани та індикаторні трубки найбільш часто потребують ремонту або заміни.
Для професійного підбору електрокип'ятильника для вашого бізнесу звертайтеся до відділу продажів:
Тел.   (044) 223-67-28
Тел.   (097) 141-50-50
Тел.   (099) 141-50-50
Тел.   (063) 341-50-50 
E-mail:  info@food-service.com.ua
 
З питань ремонту та обслуговування, для покупки запасних частин для кип'ятильників будь-яких моделей - в сервісний відділ:
Тел. (066) 586-70-14
Тел. (097) 016-13-30
E-mail:  service-food@meta.ua

 

<Здесь будет блок товаров>

 

 

Популярні товари
  Доставка в межах України: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницьких, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Чернівці
Пищевое оборудование

м.Київ, вул. П.Шутова 9а, оф. 124
Пн-Пт. 9.00-18.00
Сб-Нд. вихідні
 
info@food-service.com.ua

Технологічне та барне обладнання:
(044) 223-67-28;   (097) 141-50-50;   (099) 141-50-50

Фризери для морозива та кавомашини:
(044) 383-12-60;  (097) 141-50-50

Великогабаритне холодильне обладнання:
(044) 223-67-28;  (099) 141-50-50


Автор текстів - компанія «ФУД-СЕРВІС»