Про компанію   |   Доставка   |   Оплата   |   Гарантія і сервіс   |   Повернення   |   Контакти Акції   |   Розпродаж   |   Хіти   |   Блог RU | UA
«Фуд-Сервіс» — харчове обладнання
Професійне харчове обладнання:
(067) 500-43-27    (097) 141-50-50
(063) 341-50-50    (099) 141-50-50
0сума: 0 грнтоварівКошик
Київ, вул. П.Шутова 9а, оф. 124
знайти
Комерційна пропозиція (0)
Переглянуті товари (0)
Список порівняння (0)

Як вибрати м'ясорубку?

Як вибрати м'ясорубку?
18 Лютого 2019 - 18:09 Переглядів: 1340
    Загальні поняття. Приготування їжі практично неможливе без використання якісної кухонної техніки, інвентарю та аксесуарів. Правильно підібрані пристосування, безсумніву, істотно полегшують роботу і роблять процес приготування страв легкими та швидким. Через стрімку постійно зростайочу нестачу часу в арсеналі сучасної кухні завжди знайдеться безліч «помічників», які полегшують життя в цьому плані. Серед великого асортименту кухонного обладнання детально розглянемо, мабуть, один з найбільш затребуваних апаратів - м'ясорубку.
  Без м'ясорубки не обходиться жодна кухня. Раніше м'ясорубки були виключно ручними. Продуктивність залежала від витрачених зусиль і часу людини. Сучасні прилади є електричними, і наскільки швидко і ефективно буде відбуватися процес подрібнення продуктів, багато в чому залежить вже від самої м'ясорубки.
  Призначення. Основне призначення електричної м'ясорубки - подрібнення м'яса в фарш, приготування котлетної маси для рублених напівфабрикатів, приготування домашньої ковбаси, пюре, соусів. Завдяки різним насадкам в побутових моделях функціональні можливості м'ясорубки розширюються, зростає перелік кулінарних виробів і можливих інгредієнтів для інших страв, що готуються з її допомогою.
    Принцип роботи. М'ясорубка має воронку у верхній частині завантажувального бункера. З воронки продукт потрапляє на гвинтовий конвеєр - шнек, який в свою чергу, постійно обертаючись, штовхає продукт до ножа. При цьому великі шматки за допомогою ребер на шнеку розрізаються на менші. Ніж і решітка - вузол в м'ясорубці, який здійснює остаточне подрібнення. Ніж являє собою хрестоподібну деталь з металу з гострими лезами на кожній лопаті. Решітка - кругла металева пластина з отворами. Текстура подрібненого продукту залежить від діаметра отворів решітки.
 
    Як вибрати м'ясорубку? У чому полягає різниця між побутовою та професійною м'ясорубкою?
Асортимент м'ясорубок постійно збільшується, але щоб зробити правильний вибір необхідно відповісти на три основні запитання:
  • сфера використання м'ясорубки (в побуті або комерції);
  • кількість сировини, що переробляється за день;
  • яка сировина буде перероблятися.
Далі розглянемо ці поняття більш детально.
    Сфера використання. Перш за усе, потрібно визначити сферу використання м'ясорубки. Робота техніки в кафе, ресторані, їдальні або на харчовому виробництві передбачає так зване комерційне навантаження. У свою чергу комерційне навантаження - це не завжди великі обсяги переробки, оскільки м'ясорубка навіть на виробництві може використовуватися тільки як допоміжний апарат. У такому випадку іноді помилково обирають побутову м'ясорубку, так як ціна на неї може бути нижче. Це не завжди виправдана економія, оскільки потрібно враховувати, що у побутовій м'ясорубці виробник використовує деякі пластикові вузли, з'єднання і шестерні. Така синергія металу з пластиком значно знижує вагу апарату і дозволяє досягти максимального зниження шуму. Це дуже важливо для роботи у домашніх умовах. Також використання в побуті передбачає нетривалу роботу і не кожен день або навіть тиждень. У свою чергу професійна м'ясорубка має повністю металевий корпус, з'єднання, шестерні та вузли, що визначає її значну вагу і габарити. Професійна м'ясорубка розрахована на щоденне використання.
    Потужність. Також відмінним показником є ​​потужність м'ясорубки - це один з найбільш важливих параметрів приладу, який безпосередньо впливає на продуктивність. Як правило, виробники професійної техніки вказують номінальну потужність, а побутової - потужність при заклинювання валу. Зрозуміло, що потрібно орієнтуватися на номінальну потужність, тобто на потужність, яку видає двигун при звичайній роботі м'ясорубки, а не на ту, при якій заклинює вал і відбувається перегрів двигуна. Номінальну потужність побутової м'ясорубки можна дізнатися, розділивши вказаний виробником параметр приблизно на чотири.
   Продуктивність. Вибираючи м'ясорубку також важливо визначити скільки кілограмів м'яса за певний проміжок часу необхідно переробити. Як правило, виробник вказує максимально можливий параметр навантаження (на межі перенавантаження). Але для нормальної роботи апарату, щоб уникнути перегріву двигуна, ми рекомендуємо розраховувати фактичну продуктивність розділивши вказаний виробником параметр приблизно на два або розподіливши на повний робочий день.
    Ріжучий механізм. Важливо також визначити, який тип сировини планується переробляти і в яку фракцію подрібнювати. Вузол, в якому відбувається подрібнення, називають ріжучим механізмом. Ріжучий механізм (система ножів) буває трьох типів:
  • Стандарт (Enterprise) - передбачає установку однієї решітки і одного одностороннього ножа. Така комплектація дозволяє подрібнювати м'ясну сировину тільки з малою кількістю сполучної тканини, курячу грудку, рибне філе, відварені овочі.    
  • Половинний унгер (1/2 Unger) - складається з нерухомої підрізної решітки, одного обертового двостороннього ножа і однієї ріжучої решітки. Використовується для отримання фаршу з фракцією подрібнення, для приготування різних ковбасок.
  • Повний унгер (Total Unger) - нерухома підрізна решітка, двосторонній ніж, решітка з більш великими отворами, двосторонній ніж і решітка з дрібними отворами. Така комбінація дозволяє переробляти другосортне м'ясо, яке, як правило, і йде на приготування рублених напівфабрикатів.
     Напруга. При використанні м'ясорубки в комерційних цілях додатковим параметром, на який слід звернути увагу, є напруга мережі - 220В або 380В. Необхідно врахувати, що при напрузі 380В запас потужності двигуна м'ясорубки більше, ніж при 220В. Але, на жаль, не у всіх приміщеннях є можливість підключити м'ясорубку на 380В, тому попередньо необхідно уточнити це питання у електрика.
     Реверс. Функція призначена для руху шнека у зворотний бік. Використовується, коли стопориться шнек, наприклад, колиз застрягла жилка.
    Захист від перевантаження. При перегріву або перевантаженні відключає двигун.
    
    Керуючись цією інформацією, Ви, без сумнівів, залишитеся задоволеними своїм вибором. Оскільки тільки лише відповідний вашим вимогам і технології, правильно підібраний апарат, забезпечить якісне виконання поставленого завдання.
    У нашому інтернет-магазині представлені як побутові, так і професійні м'ясорубки, а кваліфіковані фахівці Компанії «Фуд-Сервіс» завжди допоможуть підібрати оптимальний варіант, характеристики якого задовольнять вимоги замовника.
<Здесь будет блок товаров>

 

 

Популярні товари
  Доставка в межах України: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницьких, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Чернівці
Пищевое оборудование

м.Київ, вул. П.Шутова 9а, оф. 124
Пн-Пт. 9.00-18.00
Сб-Нд. вихідні
 
info@food-service.com.ua

Технологічне та барне обладнання:
(044) 223-67-28;   (097) 141-50-50;   (099) 141-50-50

Фризери для морозива та кавомашини:
(044) 383-12-60;  (097) 141-50-50

Великогабаритне холодильне обладнання:
(044) 223-67-28;  (099) 141-50-50


Автор текстів - компанія «ФУД-СЕРВІС»