Нераціональна організація простору професійних кухонь або складських приміщень часто призводить до позапланових фінансових витрат через псування продуктів харчування. Щоб уникнути непередбачених бюджетом витрат на кухні повинна використовуватися спеціалізована техніка, в тому числі потужні морозильні і холодильні камери.
А щоб морозильна камера дійсно приносила користь, важливо пам'ятати кілька простих, але дуже корисних лайфхаків.
Рекомендації зі зберігання продуктів харчування в морозильній камері
Щоб процес зберігання різних заготовок, призначених для транспортування або безпосередньо приготування страв, не виходив з-під контролю, важливо знати кілька важливих правил:
1. Виробники не рекомендують наповнювати ящики морозильних камер під зав'язку. Чим більше порожнього місця залишиться в відсіку, тим ефективніше буде процес заморожування. Обумовлений цей факт тим, що для охолодження продуктів харчування використовується повітря, безперешкодна циркуляція якого можлива тільки при наявності вільного простору між пакетами і контейнерами.
2. Дотримання товарного сусідства - найголовніше правило і для побутових, і для промислових морозильних камер. На сайті можна вибрати
морозильник, який підійде для зберігання продуктів з різними запахами, термінами придатності і вимогами до температури.
3. Для упаковки продуктів не варто застосовувати звичайну, часто використовувану в побуті харчову плівку, а також тонкі целофанові пакетики, оскільки вони з часом кришаться під впливом низьких температур. Оптимальне рішення - спеціальні зіп-пакети, які продаються в спеціалізованих магазинах оснащення для харчової промисловості
4. Важливо, щоб пакети з овочами, фруктами або м'ясними продуктами, такими, що підлягають заморожуванню, були міцно і надійно закриті. Для якісної упаковки в великих масштабах варто обзавестися функціональним і продуктивним вакууматором.
Герметичність - це важливе перешкода на шляху змішування запахів усередині морозильної камери.
5. Краще рішення - порційна упаковка. Фасовка в невеликі пакети або контейнери позбавляє від потреби у вторинній заморожуванню, яка згубно позначається на якості продуктів.
Крім знання цих секретів, власникам камер необхідно пам'ятати, що деякі продукти за замовчуванням непридатні для заморожування, інші ж потребують особливого підходу - наприклад, застосування незвичайних ємностей для зберігання.