Про компанію   |   Доставка   |   Оплата   |   Гарантія і сервіс   |   Повернення   |   Контакти Акції   |   Розпродаж   |   Хіти   |   Блог RU | UA
«Фуд-Сервіс» — харчове обладнання
Професійне харчове обладнання:
(067) 500-43-27    (097) 141-50-50
(063) 341-50-50    (099) 141-50-50
0сума: 0 грнтоварівКошик
Київ, вул. П.Шутова 9а, оф. 124
знайти
Комерційна пропозиція (0)
Переглянуті товари (0)
Список порівняння (0)

Кутери компанії ROBOT-COUPE, особливості та сфери їх застосування

Кутери компанії ROBOT-COUPE, особливості та сфери їх застосування
25 Грудня 2007 - 12:12 Переглядів: 2664

ПРО КОМПАНІЮ

 

Компанія Robot-Coupe існує з 1960 року і весь цей час спеціалізується на розробці та виробництві професійного електромеханічного кухонного обладнання. Зараз компанія пропонує 8 груп і 70 моделей обладнання для підприємств різних форматів:

·         кафе-барів-бістро-ресторанів-готелів;

·         їдальнях навчальних закладів, підприємств та армії;

·         харчоблоків лікарень і будинків престарілих;

·         невеликих харчових виробництв - м'ясо-ковбасних, плодоовочевих, кондитерських, включаючи виробництво шоколадних виробів;

·         фабрик-кухонь кейтерингових компаній і супермаркетів.

 

Чітко спеціалізуючись в обраній галузі, компанія постійно вдосконалює моделі, розробляє і пропонує ринку новинки та інвестує в розвиток власного виробництва. Основних груп обладнання п'ять: овочерізки, куттери, процесори, бліксери і ручні міксери.

 

КУТЕРИ

 

Це універсальні кухонні машини, які дозволяють швидко (до 4 хвилин на одну операцію) і зручно робити велику кількість приготувань і можуть замінити багато інших кухонних машин. Robot-Coupe пропонує 20 моделей настільних і підлогових куттерів з об'ємом чаші від 2,5 до 60 літрів.

 

Всі куттери мають ряд технічних і конструктивних переваг:

·       Потужні асинхронні індукційні вентильовані двигуни. Також як і для  овочерізок, двигуни не мають щіток, малошумні і не обслуговуються.

·       Прямий привід дозволяє максимально використовувати потужність двигунів, тому що потужність не втрачається на тертя і нагрів в редукторі і відсутній знос редуктора.

·       Низька посадка ножа (нижнє лезо безпосередньо на дні чаші) дозволяє ефективно працювати навіть з невеликими кількостями продукту.

·       Форма і положення лез ножа забезпечує ефективне перемішування продукту і тим самим забезпечує ідеальну однорідність приготування.

·       Прозора кришка дозволяє стежити за ходом приготування. Отвір в кришці дозволяє додавати інгредієнти прямо під час роботи.

·       Чаші мають зручні ручки для перенесення.

·    У всіх моделях реалізована ефективна система захисту: крім відключення машини при відкритті кришки реалізована функція примусової зупинки ножа.

·        Базова швидкість 1500 об/хв найбільш ефективна для більшості приготувань. Моделі з додатковою швидкістю 3000 об / хв скорочують час приготування в 2 рази, а також дають більший ступінь подрібнення, що забезпечує додаткові можливості (наприклад, приготування цукрової пудри і марципану). Моделі з індексом V.V. V.V. дозволяють плавно регулювати швидкість роботи з 300 до 3000 об/хв.

·    5-ти і 6-ти літрові куттери мають функцию R-mix, для акуратного вмішування додаткових інгредієнтів (наприклад, шматочки морепродуктів в основну масу рибного суфле) зворотним рухом ножа.

·         Великі моделі, починаючи з 8-ми літрової можуть мати додаткові аксесуари: малий кубок для додаткових приготувань «в останній момент»; набір Blixer Kit зі спеціального ножа і скребка для перетворення куттера в Бліксери; чашу з подвійними стінками ( «сорочка») для підігріву або охолодження продукту в ході роботи, набір R-VAC для обробки продукту в вакуумі.

 

Основні застосування кутерів.

 

Настільні куттери використовуються як допоміжні кухонні машини на підприємствах громадського харчування будь-якого формату від невеликого кафе до заводських їдалень і фабрик-кухонь (комбінати харчування, салатові та м'ясні цехи, кейтеринг). Кутери дають безліч можливостей, з яких кожне підприємство може вибрати необхідне для своєї діяльності.

 

Робота з м'ясом.

 

Куттер дозволяє замінити традиційну м'ясорубку і при цьому має ряд переваг:

  • Будь-яка операція займає не більше 4 хвилин. Особливо це зручно в кафе і ресторанах, де відпадає необхідність робити запаси фаршу, подрібнити м'ясо можна дуже швидко безпосередньо перед приготуванням.
  • М'ясо виходить рубаним, що переважно для багатьох страв, в тому числі страв національних кухонь;
  • Ступінь подрібнення залежить від часу роботи, чим довше, тим дрібніше, тому в куттері легко отримати крупно-, середньо-і мілкорублене м'ясо до тонкого подрібнення (кнельна маса, суфле, паштети). Зручно готувати складні м'ясні страви, наприклад рулети з шарами з різного м'яса з різним ступенем подрібнення.
  • При роботі з рибою для деяких страв також краще велике подрібнення, наприклад для розтягаїв з рибою або рибних котлет. Тонке подрібнення необхідно для приготування рибних Терринів і суфле. Цього не можна домогтися в м'ясорубці.
  • Якщо використовуються кілька видів м'яса, то при подрібненні відбувається їх рівномірне перемішування.
  • У процесі приготування фаршу в чашу куттера можна додати води для додання фаршу більшої ніжності.
  • У куттері можливо подрібнення як свіжого, так і мороженого м'яса. Для цього його потрібно розрізати на невеликі шматки і трохи дефростувати (щоб поверхня відтанула на 2-3 мм). При подрібненні мороженого м'яса вдається отримати великі чіткі шматочки.
  • Чаша, ніж і кришка легко миються.
  • У куттері легко приготувати інші інгредієнти для м'ясної страви: подрібнити хліб (в тому числі сухарі) для додавання в фарш і для панірування, подрібнити зелень, цибулю, часник, сир, чорнослив, овочі, горіхи для начинки, приготувати різноманітні соуси.

 

Соуси, супи, гарніри.

 

У куттері легко приготувати будь-який соус, тому що машина подрібнює інгредієнти одночасно перемішуючи ізбиваючи. Наприклад соус песто виходить одночасним подрібненням і перемішуванням зеленого базиліка, кедрових горіхів, сиру пармезан, часнику і оливкового масла. Соус майонез готується шляхом збивання жовтків з гірчицею з поступовим додаванням через отвір в кришці куттера рослинного масла. На основі майонезу легко приготувати оригінальний соус, додавши в нього подрібнені в куттері корнішони, гриби, маслини, перець, зелень, каперси, оселедець або будь-які інші продукти. Приготування густих соусів з великими шматочками (аджика, гуакомоле) також легко робиться за допомогою куттера.

Популярні крем-супи (супи-пюре, протерті супи) мають особливість приготування: вони подрібнюються в гарячому вигляді. Чаші куттерів Robot-Coupe виконані з нержавіючої сталі або пластику типу ABS, розрахованого на роботу з гарячим продуктом.

Приготування різноманітних овочевих і фруктових пюре (шпинат, морква, спаржа, кабачки, буряк, яблуко, манго та ін.) в якості гарніру також зручно робити в куттері. Збивання омлетів, білків для сирної запіканки, швидке приготування тіста для млинців або оладок - все це можливо за допомогою куттера і робиться дуже швидко.

 

Увага! У куттері не можливо приготувати картопляне пюре, при подрібненні вареної картоплі його структура руйнується і результатом буде клейка картопляна маса, яка не відповідає нашим уявленням про пюре.

 

Куттер дозволяє приготувати навіть невелику кількість продукту  (соус на 1-2 порції, тісто на 2-3 млинця) завдяки низькій посадці ножа.

 

Кондитерські вироби.

 

Дуже часто куттери застосовуються для швидкого і зручного подрібнення будь-яких горіхів.. Ступінь подрібнення залежить від часу роботи машини - чим довше, тим дрібніше. Утворена маса містить різні фракції (через крихкість горіхів утворюється крихта), також як і великі спеціалізовані машини для подрібнення горіхів. Фракції легко розділити за допомогою сита. Горіхи використовуються як для декорування кондитерських виробів, так і для замісу в тісто і в якості начинки. В якості начинок можуть бути використані великі шматочки фруктів, подрібнені в куттері, наприклад, персики.

Для виготовлення шоколадних виробів використовується шоколадна маса – ганаш. Його також легко приготувати в куттері. Шоколад подрібнюється в крихту, потім додається невелика кількість гарячих вершків і 2-5 секунд перемішується до утворення густо однорідної шоколадної маси. Крім швидкості, зручність приготування ганаша в куттері в тому, що шоколадна маса практично не містить пухирців повітря і практично відразу готова до формування. Подрібнення фруктів і ягід з наступною термічною обробкою дає можливість готувати джеми і конфітюри. Завдяки можливості куттера замішувати будь-який вид тіста, з його допомогою легко приготувати кекси, млинці, бісквіт, печиво. Для декорування кондитерських виробів можна подрібнити курагу або цукати, зробити вафельну або шоколадну крихту. При гарній подачі тістечок в кафе можна швидко приготувати ягідні або фруктові соуси. У куттері легко можна збивати креми, наприклад, основі сирів «маскарпоне» і «Філадельфія», а також робити сирні маси. Моделі куттерів, що мають швидкість 3000 об/хв дозволяють легко приготувати цукрову пудру і марципан (окремо тонко подрібнюється мигдаль і готується цукрова пудра, потім обидва інгредієнта перемішуються в куттері, додається молоко або вода і замішується марципанова маса, яка може використовуватися як в якості начинки, так і для ліплення фігурок для прикраси кондитерських виробів. Крім перерахованих можливостей в куттері можливе приготування різноманітних емульсій і глазурі. В куттері також легко подрібнити попередньо замочені насіння маку для начинки.

 

Таким чином, кутер може використовуватися в ресторані для приготування всіх страв від закуски до десерту.

З моделями куттерів, їх технічними характеристиками і цінами Ви можете ознайомитися тут.

 

Популярні товари
  Доставка в межах України: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницьких, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Чернівці
Пищевое оборудование

м.Київ, вул. П.Шутова 9а, оф. 124
Пн-Пт. 9.00-18.00
Сб-Нд. вихідні
 
info@food-service.com.ua

Технологічне та барне обладнання:
(044) 223-67-28;   (097) 141-50-50;   (099) 141-50-50

Фризери для морозива та кавомашини:
(044) 383-12-60;  (097) 141-50-50

Великогабаритне холодильне обладнання:
(044) 223-67-28;  (099) 141-50-50


Автор текстів - компанія «ФУД-СЕРВІС»