Про компанію   |   Доставка   |   Оплата   |   Гарантія і сервіс   |   Повернення   |   Контакти Акції   |   Розпродаж   |   Хіти   |   Блог RU | UA
«Фуд-Сервіс» — харчове обладнання
Професійне харчове обладнання:
(097) 141-50-50    (063) 341-50-50
(099) 141-50-50    (067) 500-43-27
0сума: 0грнтоварівКошик
Київ, вул. П.Шутова 9а
знайти
Комерційна пропозиція (0)
Переглянуті товари (0)
Список порівняння (0)

Санітарні вимоги до виробництва м'якого морозива на підприємствах громадського харчування

Санітарні вимоги до виробництва м'якого морозива на підприємствах громадського харчування
15 Січня 2008 - 12:01 Переглядів: 6577
 
(Витяги з санітарних ПРАВИЛ ДЛЯ ПІДПРИЄМСТВ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ, СанПіН 42-123-5777-91)
 
... 22. Вироблення і реалізація м'якого морозива на підприємствах громадського харчування здійснюється відповідно до ОСТ 28.2-77 при наявності:
- приміщення для зберігання і обробки сировини з холодильною камерою;
- приміщення для відновлення молочної суміші і приготування гарнірів з холодильним обладнанням;
- мийного інвентарю та посуду.
23. Сухі суміші, концентрати молочні стабілізуючі (КМС) і сировину для гарнірів за якістю повинні відповідати вимогам діючої нормативно - технічної документації, надходити в справній упаковці і супроводжуватися документами, що засвідчують їх якість та термін реалізації.
24. Сухі суміші зберігають у холодильних шафах. В розкритій тарі сухі суміші зберігають не більше 20 діб., КМС - в щільно зав'язаному поліетиленовому вкладиші - не більше 30 діб.
25. Для вироблення м'якого морозива використовують відновлені суміші, приготовлені з сухих сумішей або КМС. Для відновлення суміші використовують свіжокип'ячену питну воду. Компоненти беруть в строго певних співвідношеннях, передбачених в нормативно-технічній документації.
26. Для відновлення сухої суміші в посуд наливають відведену кількість води (температура не вище 25 град. C), всипають суху суміш, витримують 2-3 хв. для набухання, перемішують протягом 15-20 хв. до повного розчинення порошку. При розчиненні КМС в посуд висипають концентрат, частинами додають відведені кількість води, постійно перемішуючи до повного розчинення порошку.
Відновлені суміші проціджують через сито з осередками розміром 1,0-1,5 мм, заливають у фризер і фризерять протягом 7-10 хв.
27. Відновлювати суху суміш або КМС слід в міру реалізації м'якого морозива. Відновлену суміш зберігають (в разі необхідності) в холодильній шафі не більше 18 годин з моменту виготовлення.
28. Реалізація м'якого морозива допускається тільки в місцях його виготовлення. Вироблення його здійснюється безпосередньо перед відпусткою.
29. М'яке морозиво відпускають в креманках, фужерах, вазочках або стаканчиках (вафельних, паперових, з полістиролу або комбінованих матеріалів, дозволених Міністерством охорони здоров'я СРСР). Одноразовий посуд зберігають в заводській тарі, повторне її використання забороняється.
Гарніри відпускаються за допомогою дозаторів.
30. При тимчасовій відсутності попиту (не більше 2 г) зберігати м'яке морозиво можна в циліндрах фризеру, поставивши перемикач режимів в положення "стоп" і кожні 15 - 20 хв. Перемикаючи його на 2-3 хв. в положення "автомат".
31. Обробка фрізеру здійснюється відповідно до інструкції по його експлуатації.

32. Інвентар, посуд миють згідно з правилами для підприємств громадського харчування.

 

Інші статті по цій темі:

Технічне обслуговування фризерів

Який фризер вибрати?

Морозиво, сезонний товар?

Заморожене мистецтво

Історія морозива

Авторство на статтю належить порталу food-service.com.ua, копіювання без вказівки на джерело заборонено.

 

Популярні товари
  Доставка в межах України: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницьких, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Чернівці
Пищевое оборудование

м.Київ, вул. П.Шутова 9а
Пн-Пт. 9.00-17.00
Сб-Нд. вихідні
 
info@food-service.com.ua

Фризери для морозива та кавомашини:
(099) 141-50-50  (097) 141-50-50 


Автор текстів - компанія «ФУД-СЕРВІС»