Немає облікового запису? Зареєструватися.
Про компанію | Доставка | Оплата | Гарантія і сервіс | Повернення | Контакти | Акції | Розпродаж | Хіти | Блог RU | UA |
![]() |
![]() |
|
0сума: 0 грнтоварівКошик
|
|||||
Київ, вул. П.Шутова 9а |
|
Комерційна пропозиція (0)
Переглянуті товари (0) Список порівняння (0) |
Міксер KitchenAid Deluxe: 80 років в строю
Планетарний міксер KitchenAid Deluxe 5KPM5EWH — пристрій вищого класу, «кухонне диво». Це - техніка, перед якою відчуваєш якийсь пієтет - настільки унікальною, настільки якісною вона є.
Витягнутий з коробки білосніжний красень KitchenAid Deluxe 5KPM5EWH відразу посів чільне місце в моєму серці і центральне - на кухні. Тримати таку красу в шафі було б блюзнірством. Та й де знайти таку шафу? Міксер масою 12,3 кг і розмірами 420 × 350 × 275 мм, поставлений на мій скромний стіл, здався Гуллівером в країні ліліпутів. Ні, такій техніці потрібні відкриті простори…
Суцільнометалевий корпус комбайна покритий білою емаллю, немов цукровою глазур'ю. У верхній його частині розташована робоча головка з двигуном, на корпусі якої знаходиться важіль перемикання швидкостей і привід. До приводу кріпляться основні насадки: металеві, покриті емаллю лопатка і гак для тіста, а також вінчик для взбивання, зроблений з металевого дроту. Доповнює «натюрморт» велика дежа (чаша) ємністю 4,8 л, виготовлена з нержавіючої сталі.
Відзначу, що міксер KitchenAid Deluxe 5KPM5EWH обладнаний ліфтом. Тобто робоча голівка не відкидається, як це передбачено у KitchenAid Artisan 5KSM150PS, а за допомогою важеля піднімається над діжею. Ліфт обладнаний «лапами», які неначе обіймають чашу з боків, завдяки чому вона закріплена на трьох точках опори. Дві точки - «вушка» на чаші, насаджуються на штирі, розташовані на кінцях «лапок». А третя точка - спеціальна кліпса, що страхує чашу біля основи
Ліфт має два положення: верхнє і, відповідно, нижнє. Перед тим як надіти або зняти насадку на привід, потрібно попередньо привести ручку ліфта в верхнє (робоче) положення. Насадка надягається дуже просто: насаджуємо її на штир електроприводу і повертаємо за годинниковою стрілкою.
Міксер в повній бойовій готовності: ліфт у верхньому положенні
Крім перерахованого, в коробці я виявила: пластмасовий обруч з лійкою для засипки продуктів, який спершу прийняла за захисний екран, і пластикову кришку - нею згодом я закривала діжу з тістом.
Приємним доповненням до свіжокупленого міксера стала книга «Кращі рецепти. 150 страв з усього світу - готувати легко і приємно ». У ній зібрані рецепти супів і соусів, страв з м'яса і птиці, десертів і хлібів, причому не якоїсь однієї кухні, а практично всіх кухонь світу - Греції, Мексики, Італії, Малайзії, Норвегії та багатьох інших. У кожному рецепті вказано, яка насадка буде потрібно для приготування, а також скільки часу і на якій швидкості вона повинна працювати. Так що з KitchenAid у вас з'являється можливість вразити власноруч приготованими стравами навіть самого «запеклого» гурмана. На жаль, книга не входить в комплект поставки, а є бонусом-подарунком, і деякі продавці «забувають» віддавати її покупцеві. Тому при покупці не забудьте нагадати про неї забудькуватим продавцям.
Про швидкість і насадки
Випробувати міць KitchenAid Deluxe (315 Вт) було вирішено при приготуванні тіста для пельменів. Хто пробував ліпити домашні пельмені, знає: найскладніше в усьому процесі - це вимісити тісто до потрібної консистенції. Зробити це непросто: тісто тверде, пружне, вимішується неохоче, так що руки після такої «вправи» болять досить відчутно.
Щоб не мудрувати лукаво, я вирішила взяти рецепт з «чарівної книги», швидко зметикувавши, що паста готується приблизно так само, як і тісто для пельменів: 300 г борошна, 3 яйця, 1 столова ложка оливкової олії, ну і вода…
Для початкового замісу я використовувала лопатку - «робочу конячку» міксера. Вона допомагає швидко змішати інгредієнти для отримання однорідної маси. Спочатку, щоб борошно не «пирснуло» в обличчя, включаємо першу швидкість, поступово її збільшуючи до максимуму. Після того як тісто починає згортатися в коло, міняємо лопатку на гак і вимішуємо його, що називається, «до кондиції». Із приємних особливостей відзначу «м'який старт» насадки, що починає рух не ривком, а плавно.
За допомогою насадки-гака доводимо тісто «до кондиції»
Приємно спостерігати, що тісто виходить рівне, без грудок. Радує і те, що можна замішувати відразу велику кількість інгредієнтів, благо майже п'ятилітрова чаша це дозволяє. Після вимішування тісто потрібно охолодити в холодильнику. Можна залишити його прямо в чаші, просто накривши її зверху спеціальною пластиковою кришкою. Ще один плюс чаші - зручна ергономічна ручка, яка дозволяє міцно утримувати діжу в руці: погодьтеся, якщо мова йде про п'ять літрів тіста, це дуже важливо.
Зазначу ще одну приємну особливість: насадка рухається по всьому периметру чаші, перемішуючи продукти у всіх її областях. Так звані мертві зони просто відсутні.
Тепер, після «жорсткого замісу», можна приготувати що-небудь легке і повітряне - наприклад, меренги під кремом «англез» з книги рецептів. Головне, не забути спочатку ретельно помити діжу і висушити її (в іншому випадку білки не зіб'ються) і встановити насадку-віночок, що дозволяє ввести в суміш повітря. Адже десерт повинен вийти ніжним і практично невагомим.
Отже, для приготування меренги мені знадобилося 4 яєчних білка і 250 г цукрової пудри, для крему: 250 г вершкового масла, 120 г цукру, 90 мл води і 4 яєчних жовтки. Спершу на 8-й швидкості я збила білки (без цукру) і потім, переключивши швидкість на 1-ю, при безперервному збиванні додала в білки цукрову пудру, поступово збільшуючи швидкість з 1-ї до 4-ї. Більш високу швидкість виставляти не рекомендується з тієї причини, що тоді повітря не «встигне» наповнити масу і так званих жорстких піків не виходить. В результаті змішування в діжі утворилася стійка піна - прекрасний результат.
Далі за допомогою кондитерського мішка з різьбленою насадкою я «відсадити» білкову масу у формі маківок на деко з жаростійким кондитерським папером. Випікати, а точніше сказати, сушити меренги необхідно при температурі не вище 90 ° С близько 3-х годин. Готовність меренг визначають по легкому потріскування, яке вони видають, якщо добре пропечені.
Поки випікалися меренги, я зайнялася вершковим кремом. Спочатку на 4-й швидкості збила жовтки в пишну піну і приготувала гарячий цукровий сироп до проби на тверду культу, капнувши в склянку з холодною водою. Крапля зберегла свою форму, а це значить, що сироп готовий. Далі, продовжуючи збивати жовтки на 4-й швидкості, я влила в них гарячий сироп і продовжувала збивати, поки маса не охолола.
KitchenAid Deluxe в дії
Потім я почала збивати масло: спочатку на 2-й, далі на 4-й і, нарешті, на 6-й швидкості, поки воно не стало пишним. Після цього додала до масла охолоджені жовтки, змішала все це на 4-й швидкості (протягом декількох хвилин) і поставила отриману суміш в холодильник.
Після того як «печиво» спеклося, а крем досить охолов, я намазала готові меренги кремом і поєднала їх попарно.
Треба сказати, що замішуванням тіста для випічки або приготуванням кремів можливості трьох стандартних насадок не обмежуються. Лопаткою, наприклад, можна перемішувати м'якоть фруктів і овочів до консистенції пюре для створення ніжних діпів і соусів. Вона ж допоможе рівномірно перемішати фарш для приготування м'ясних виробів і паштетів. Віночок можна використовувати для приготування майонезу, а гак - для замісу будь-якого виду тіста: для чіабати, житнього хліба, здобних булочок, піци або равіолі.
МОЖУ ВСЕ…
На лицьовій частині робочої головки знаходиться отвір, закритий пригвинченим на болт металевим круглим шильдиком з логотипом KitchenAid. Це - гніздо для додаткових насадок. Їх, на жаль, доведеться купувати окремо.
Купивши, наприклад, комплект ножів для шинкування - для дрібної, середньої і великої нарізки, - можна без турбот приготувати салат, нарізати картоплю для фрі або подрібнити фрукти для пирогів. Можна також придбати і насадку для приготування ковбасних виробів, і сито для приготування фруктових і овочевих пюре, і соковижималку, і відкривачку для консервних банок. А любителям італійської кухні припаде до смаку машинка для приготування традиційної італійської пасти. За допомогою валика і двох ножів на ній можна приготувати будь-який вид плоских листів пасти - від пластів для лазаньї до тагліателле (гострих довгих спагетті). Ще одна цікава насадка – зерновий млин, який легко перетворює в борошно зерна пшениці, жита, рису та кукурудзи.
Гніздо для додаткових насадок
ЦІНА ПИТАННЯ
Єдиний стримуючий фактор в покупці KitchenAid - його ціна. Стандартний комплект поставки, без додаткових насадок і аксесуарів, обійдеться в 30 тисяч гривень. Але він вартий того, адже аналогів йому практично немає. KitchenAid можна назвати монополістом. Єдине, з чим його можна порівнювати - з сімейством комбайнів Kenwood.
З іншого боку, якщо ви дійсно любите готувати і робите це часто, є сенс «не бути дріб'язковими» і зробити вибір на користь KitchenAid. Адже продукція KitchenAid розроблялася для професійних потреб в розрахунку на часте використання в барах і ресторанах. Тому якість матеріалів і збірки гарантує довгу безперебійну роботу: вам не доведеться щомісяця «тягати» пристрій в сервіс або купувати нові насадки і чаші для замішування тіста тільки тому, що старі пластмасові зламалися. Ну і, крім того, сам факт, що на кухні у вас буде стояти своя власна «планетарна система», в загальному, виправдовує всі витрати.
Планетарний міксер KitchenAid Deluxe 5KPM5EWH
Мінуси:
Велика вага.
Висока вартість.
Плюси:
Містка чаша для продуктів.
Зносостійкий матеріал корпусу і внутрішніх частин.
Надійна фіксація позицій швидкісного перемикача.
Надійна фіксація позицій швидкісного перемикача.
Тиха робота.
Відсутність «мертвих зон».
«М'який старт» насадки.
Технічні характеристики:
Габаритні розміри — 420×350 × 275 мм.
Вага — 12,3 кг.
Колір — «білий».
Потужність двигуна — 315 Вт.
Кількість швидкостей обертання — 10 (від 58 до 220 об/хв).
Діжа — сталь, 4,83 л.
Комплектація: три насадки (бітер, гак, віночок), полімерна кришка для діжі і пластиковий обід для додавання сипучих продуктів в діжу.
![]() |
|||
Доставка в межах України: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницьких, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Чернівці | |||
![]() м.Київ, вул. П.Шутова 9а |
|