Завод GIORIK був заснований в 1963 році Джорджіо Кандіаго як природна еволюція сімейного бізнесу, який виробляв дров'яні плити з моменту закінчення Другої світової війни.
Первісна настройка включала партнера, що спеціалізується на технічній стороні бізнесу, що призвело до створення фірмового найменування в злитті імен партнерів Giorgio і Riccardo. Компанія була створена для виробництва професійних фритюрниць, що стало справжньою новинкою в ту епоху, коли ресторанні кухні традиційно були обладнані тільки дров'яними або олійними плитами.
У 60-х і 70-х роках GIORIK росла в геометричній прогресії, зміцнивши свої позиції як першого в Європі виробника професійних фритюрниць. На початку 80-х років GIORIK розробив нові виробничі лінії: печі для саламандр для запікання на грилі, конвекційні та комбіновані печі, всі інноваційні продукти, які в той час були абсолютно новими для ринку.
У 1986 році засновник Giorgio Candiago покинув компанію, створивши власну компанію і домігшись великих успіхів у сфері професійного харчування. Подальше зростання за двадцять років було досягнуто головним чином компанією, що продає свою продукцію на внутрішньому і міжнародному ринках іншим компаніям, які прикріпили до них свій бренд. 2008 рік став ще однією віхою для компанії, коли тодішні власники вирішили вивести її на ринок.
У період з 2008 по 2010 роки Паоло Кандіаго і Алессандро Тонеллі, сьогодні відповідно голова і керуючий директор, придбали весь пакет акцій. З цієї нової установкою компанія приступила до нової подорожі, охоплюючи нові технології, просуваючи традиції інновацій, які завжди були частиною історії компанії. З 2008 по 2010 рік GIORIK розробив нові лінії кухонних плит, Unika 700 і Unika 900, а також ряд варильних панелей, розроблених для максимальної гігієни і здатних бути персоналізованими і виготовленими за індивідуальним замовленням. Подальше розширення асортименту печей відбулося за рахунок введення двох нових продуктових ліній, призначених для невеликих і середніх підприємств громадського харчування, гастрономічного асортименту Eco і асортименту Honore для кондитерських виробів. Для великомасштабних точок громадського харчування печі Fantasteam і Fantastic були замінені лінійкою Steambox, яка представляє собою дійсно інноваційний асортимент, який пропонує найкращі сучасні технології для професійного сектора громадського харчування. Печі саламандр також рухалися з часом, і тепер вони повністю контролюються електронікою і виробляються на основі потужності. На початку 2011 року був перенесений виробничий об'єкт на нову ділянку площею 12 000 м2 в Седікі, 600 м2 з яких призначені виключно для дослідницьких лабораторій і демонстраційної кухні, де власні кухарі GIORIK проводять регулярні навчальні семінари по новим методам приготування їжі. Історія п'ятдесятирічного успіху, історія, повна ентузіазму і пристрасті всіх тих людей, чий напружена праця створив цю історію, робить компанію GIORIK з її навичками і майстерністю міцно вкоріненою в минулому, але чиї амбіції рішуче націлені на майбутнє.